Kısık Ateş
Tarif

Dubai Kek Tarifi

Son dönemin popüler tatlılarından biri olan Dubai çikolatasının büyüleyici lezzetini keke dönüştürdük! Zengin Antep fıstığı, kavrulmuş kadayıf ve tahinin eşsiz uyumuyla hazırlanan bu tarif, hem özel davet sofralarına şıklık katıyor hem de gündelik tatlı krizlerinize leziz bir çözüm sunuyor 😊 Çikolata severler için unutulmaz bir deneyim vadeden bu Dubai kek tarifini pratik bir şekilde hazırlamak mümkün. Peki, bu büyüleyici Dubai kek tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım, tüm detaylarıyla enfes bir tatlıya dönüşen bu tarifin yapımı! 🍫😋😍
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Tencere, Fırın
Dubai Kek Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 19
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Keki için:
1 paket Dr.Oetker Çikolatalı Wolke Kek
3 adet yumurta
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 ml Pınar Süt
Pınar
Dubai Dolgusu için:
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 g kavrulmuş kadayıf
100 g toz Antep fıstığı
100 g tahin
150 g Antep fıstığı dolgusu
Üzeri için:
benmari usulü eritilmiş çikolata
toz Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Keki için: Geniş bir kap içerisine Dr. Oetker Çikolatalı Wolke Kek karışımını dökün. Üzerine oda sıcaklığındaki yumurtaları, tereyağını ve sütü ekleyin. (Not: Arzuya göre kekinizi süt ve tereyağı yerine 200 ml krema kullanarak da hazırlayabilirsiniz.) Mikserle önce düşük, ardından yüksek hızda toplamda 3 dakika çırpın.
  • 23 cm’lik kelepçeli bir kek kalıbının tabanını ve yan yüzeylerini tereyağı ile yağlayın ve pişirme kağıdıyla kaplayın.
  • Hazırladığınız hamuru kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 40-45 dakika kadar pişirin ve fırından alın. Kek tamamen soğuyana kadar bir kenarda bekletin.
  • Dubai Dolgusu için: Geniş bir tavada tereyağını eritin. Kavrulmuş kadayıf, toz Antep fıstığı ve tahini ekleyerek karıştırın. Tavayı ocaktan alın ve içine Antep fıstığı dolgusunu ekleyerek iyice karıştırın ve soğuması için kenarda bekletin.
  • Soğuyan keki, hazırladığınız Dubai dolgusuyla tamamen kaplayın. Daha sonra benmari usulü eritilmiş çikolatayla kekin üzerini kaplayarak pürüzsüz bir görünüm elde edin. Son olarak, üzerine toz Antep fıstığı serperek süsleyin.
  • Keki buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. İsterseniz soğuk, isterseniz ılık olarak sunabilirsiniz. Daha yoğun bir çikolata deneyimi için, dilimlerinizi servis öncesinde mikrodalga fırında çok kısa bir süre ısıtmayı tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Havuçlu Kek Pasta Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Kakaolu Pandispanya Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
7B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Ekşi Kremalı Brownie Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
12B Görüntüleme

Yorumlar (2)

SeferKaya
· 07.12.2024

Şu dubayi furyası sizleeide etkisine almış

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 11.12.2024

Son zamanlarda bu tarife çok fazla talep geldi, biz de denemeden duramadık 😊