- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Dubai Kek Tarifi
Tarif
Dubai Kek Tarifi
Son dönemin popüler tatlılarından biri olan Dubai çikolatasının büyüleyici lezzetini keke dönüştürdük! Zengin Antep fıstığı, kavrulmuş kadayıf ve tahinin eşsiz uyumuyla hazırlanan bu tarif, hem özel davet sofralarına şıklık katıyor hem de gündelik tatlı krizlerinize leziz bir çözüm sunuyor 😊 Çikolata severler için unutulmaz bir deneyim vadeden bu Dubai kek tarifini pratik bir şekilde hazırlamak mümkün. Peki, bu büyüleyici Dubai kek tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım, tüm detaylarıyla enfes bir tatlıya dönüşen bu tarifin yapımı! 🍫😋😍
Paylaş
- 2B
- 19
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Keki için:
1 paket Dr.Oetker Çikolatalı Wolke Kek
3 adet yumurta
Dubai Dolgusu için:
60 g kavrulmuş kadayıf
100 g toz Antep fıstığı
100 g tahin
150 g Antep fıstığı dolgusu
Üzeri için:
benmari usulü eritilmiş çikolata
toz Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1Keki için: Geniş bir kap içerisine Dr. Oetker Çikolatalı Wolke Kek karışımını dökün. Üzerine oda sıcaklığındaki yumurtaları, tereyağını ve sütü ekleyin. (Not: Arzuya göre kekinizi süt ve tereyağı yerine 200 ml krema kullanarak da hazırlayabilirsiniz.) Mikserle önce düşük, ardından yüksek hızda toplamda 3 dakika çırpın.
- 223 cm’lik kelepçeli bir kek kalıbının tabanını ve yan yüzeylerini tereyağı ile yağlayın ve pişirme kağıdıyla kaplayın.
- 3Hazırladığınız hamuru kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 40-45 dakika kadar pişirin ve fırından alın. Kek tamamen soğuyana kadar bir kenarda bekletin.
- 4Dubai Dolgusu için: Geniş bir tavada tereyağını eritin. Kavrulmuş kadayıf, toz Antep fıstığı ve tahini ekleyerek karıştırın. Tavayı ocaktan alın ve içine Antep fıstığı dolgusunu ekleyerek iyice karıştırın ve soğuması için kenarda bekletin.
- 5Soğuyan keki, hazırladığınız Dubai dolgusuyla tamamen kaplayın. Daha sonra benmari usulü eritilmiş çikolatayla kekin üzerini kaplayarak pürüzsüz bir görünüm elde edin. Son olarak, üzerine toz Antep fıstığı serperek süsleyin.
- 6Keki buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. İsterseniz soğuk, isterseniz ılık olarak sunabilirsiniz. Daha yoğun bir çikolata deneyimi için, dilimlerinizi servis öncesinde mikrodalga fırında çok kısa bir süre ısıtmayı tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?