- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Domatesli ve Kaşar Peynirli Ekmek Tarifi
Tarif
Domatesli ve Kaşar Peynirli Ekmek Tarifi
Yedikçe yedirten bol peynirli domates soslu kızarmış ekmek tarifi nasıl yapılır?
15 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 28B
- 158
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet baget ekmek
1 adet büyük rendelenmiş domates
30 g domates salçası
1-2 diş sarımsak
1/2 demet dereotu, taze kekik ve maydanoz karışımı
çekilmiş karabiber ve tuz
45 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Fırınınızı önceden 220 dereceye getirin. Aynı zamanda ızgarayı da ısıtın.
- 2Baget ekmeği diyagonal (çarpraz) olarak kesip 12-15 dilim halinde doğrayın ve uç kısımlarını kullanmayın. Her iki tarafını ızgarada kızartın.
- 3Domates püresi, salça, 1-2 diş ezilmiş sarımsak ve bir miktar ot karışımını karıştırın. Ekmeklerin üzerine sürün.
- 4Kaşar peynirlerini üzerine dizin.
- 5Ekmek dilimlerini fırın tepsisine yerleştirip çekilmiş karabiber ve tuzla lezzetlendirin. Her birinin üzerine zeytinyağı gezdirin.
- 6Önceden ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar (yaklaşık 5 dakika) fırınlayın. Birkaç dakika dinlendirdikten sonra kalan taze kekik, dereotu ve maydanoz karışımından serperek servis yapın.
Püf Noktası
*Ekmek adetini kişi sayısına göre artırabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?