- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- İçli Köfte Tarifi
Tarif
İçli Köfte Tarifi
Tam kıvamında, çatlamayan içli köfte tarifi, nasıl yapılır? Orijinal içli köfte yapmanın püf noktaları nelerdir? İçli köftenin iç harcı için gerekli malzemeler nelerdir?
75 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 201B
- 152
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet orta boy kuru soğan
500 g orta yağlı dana kıyma
40 g biber salçası
100 g ceviz içi
10 g tuz
yeteri kadarkarabiber
5 g pul biber
1/4 demet maydanoz
Dış Harcı için:
380 g köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
580 g yağsız sinirsiz et
15 g tuz
5 g karabiber
5 g yeni bahar
Kızartmak için:
ayçiçek yağı
Nasıl Yapılır?
- 1İç harç için: bir tavada tereyağı eritilir. 2 adet kuru soğan çok ince küp doğranır ve altın sarısı oluncaya kadar kavrulur. Kıyma ilave edilir ve suyunu çekinceye kadar kavurma işlemine devam edilir.
- 2Kıymaya biber salçası ve iri doğranmış ceviz içi ilave edilir. 1 dakika daha kavrulur. Baharatları ilave edilir ve ocaktan alınır. Biraz soğuduğunda kıyılmış maydanoz ilave edilir ve buzdolabında soğutulur.
- 3Dış harç için: köftelik bulgur ıslatılır. Bir tel süzgeç üzerine alınır ve buzdolabında 4-5 saat bekletilir. 1 adet kuru soğan soyulur ve ince rendelenir. Yağsız ve sinirsiz et mutfak robotundan geçirilir.
- 4Bulgur dolaptan çıkartılır ve suyu iyice sıkılır. Çekilmiş et ve rende soğan ile birlikte macun kıvamına gelene dek iyice yoğrulur. Tuz, karabiber ve yenibaharla lezzetlendirilir.
- 5Dış harçtan cevizden büyük yumurtadan küçük parça alınır. İç kısmı oyulur ve içine kıymalı harçtan konur.
- 6Üst kısmı kapatılır ve içli köfte şekli verilir. Bu esnada gerekirse dış harç kapanması için hafif ıslatılabilir.
- 7Hazırlanan içli köfteler 170°C kızgın ayçiçek yağda kızartılır. Kağıt havlu üzerine çıkartılır ve fazla yağından arındırılır.
- 8Bekletmeden dilimlenmiş limon ve çırpılmış yoğurt ile servis yapılır.
Püf Noktası
*İçli köftelerin kolay şekil alması için; orta kısımlarını, elinizi suya ya da yağa batırarak açın.
*Bu köfte haşlanarak da hazırlanabilir. Haşlanmış içli köfte servisinde 100 gr tereyağı bir tavada eritilir, üzerine 2 tatlı kaşığı nane ve 3 tatlı kaşığı pul biber konup 30-40 saniye tava sallanarak ocakta pişirilir ve haşlanmış içli köftelerin üzerine bu sos gezdirilerek servis edilir. (bu sosa istenirse sarımsak konulabilir.)
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
3.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.