- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Domates Salçası Tarifi
Tarif
Domates Salçası Tarifi
Enfes kokusuyla aklınızı başınızdan alacak bir kış hazırlığı tarifi domates salçası nasıl yapılır? Ev yapımı domates salçası tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
180 Dakika
8-10 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 179B
- 162
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 kg olgun domates
220 ml zeytinyağı
40 g dövülmüş kaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Domatesleri iyice yıkayın, suyunu süzün. Kabukları ile birlikte iri iri doğrayın.
- 2Doğradığınız domatesleri suyuyla birlikte geniş bir tencereye koyun, yumuşayana kadar pişirin.
- 3Kalın tabanlı geniş başka bir tencerenin üzerine bir kevgir koyun ve domatesleri kevgire boca edin.
- 4Kevgirin üzerinde sadece domates kabukları kalacak şekilde domatesin tamamını ezerek alttaki tencereye geçmesini sağlayın.
- 5Harlı ateşte sık sık karıştırarak suyu buharlaşıncaya kadar pişirin.
- 6Daha sonra ateşi kısın tahta kaşıkla devamlı karıştırarak kıvamı iyice koyulaşana kadar pişirin.
- 7Bu esnada salçaya bir iki avuç dövülmüş kaya tuzu ilave edin. Karıştırarak tuzun erimesini sağlayın.
- 8Son olarak zeytinyağını ekleyin. Devamlı karıştırarak 15-20 dakika daha pişirin.
- 9Ateşten alıp soğumaya bırakın. Salçayı sterilize edilmiş cam kavanozlara doldurun ve üzerini tamamen kaplayacak kadar zeytinyağı ilave edin.
- 10Kapağını sıkıca kapatarak serin ve karanlık yerde muhafaza edin.
Püf Noktası
*Dövülmüş kaya tuzu yaklaşık olarak 1-2 avuç yeterli olacaktır. Tercihen artırıp, azaltabilirsiniz!
*Posaları süzerken ince delikli süzgeç kullanmamız daha kıvamlı salça yapmanıza yardımcı olacaktır.
*Karıştırma esnasında tahta kaşık kullanmaya özen gösterin.
*Çocuklarınıza ekmek üzeri servis etmeyi unutmayın! 😊
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?