Kısık Ateş
Tarif

Dobo Tarifi

Bir Süryani yemeği ile karşınızdayız! Güneydoğu Anadolu’nun yöresel yemeklerinden Dobo ile sofralarınız şenlenecek! Daha modern bir sunum ve yapım tekniklerini uyarladığımız bu güzel et yemeği tarifi favorilerinizden biri haline gelecek! 😉 Dobo tarifi nasıl yapılır?
100 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 47B
  • 108
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuzu kol
10 diş sarımsak
2 kg soğan
5 adet havuç
1 demet kereviz sapı
500 ml kırmızı şarap
2 adet patlıcan
tuz, karabiber
100 ml zeytinyağı
6 yaprak cibes otu
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
Sarımsak Fermentesi için:
100 g sarımsak
az miktardazeytinyağı
Sunum için:
mikro filiz

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu kolun çeşitli yerlerine 2 cm’lik bıçak kesikleri atın ve sarımsakları içerisine yerleştirin.
  • Soğan, havuç ve kereviz saplarını slice doğradıktan sonra derin bir fırın tepsisi içerisine alın.
  • Üzerine su ekleyerek kuzu kolu 5 saat boyunca 180 derece fırında, üzerini alüminyum folyo ile kapatarak pişirin.
  • Sarımsak fermentesi için; sarımsakları nemli bir bez ile yaklaşık 25 gün kurutucuda 50 derecede bekletin. Siyahlaşan sarımsakları hafif zeytinyağı ile thermomix’te çekip püre haline getirin.
  • Pişen kuzuyu 150 g olarak porsiyonlayın. Fırında pişen et suyunu süzüp içerisine kırmızı şarap ekleyerek ocakta çektirin. (Koyu bir kıvam alana kadar)
  • Patlıcanları kabuklarıyla beraber közleyin ardından tuz ve zeytinyağı ile püre haline getirin.
  • Cibes otu yapraklarını tereyağında karamelize edin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Bütün yapılan malzemeleri kullanarak sunumu gerçekleştirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kayısı Yahnisi Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Boşnak Eti Tarifi
19B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Marullu Kuzu Kapama Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
42B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.