- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Deniz Ürünlü Risotto Tarifi
Tarif
Deniz Ürünlü Risotto Tarifi
Dostlar ile bol sohbetli akşamların menüsü olabilecek bir tarif Deniz Mahsullü Risotto.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 20B
- 44
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g arborio (Risotto) pirinci
2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
20 ml zeytinyağı
500 ml sebze suyu
40 g toz parmesan peyniri
3 g tuz
3 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tencerede zeytinyağı ile ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin, sarımsak ve pirinçleri ilave edin.
- 210 dakika kadar pirinçleri kavurun ve kaynayan sebze suyundan azar azar pirince ekleyin.
- 3Pirinç her seferinde suyunu çektiğinde, üzerine sebze suyu ilave edin.
- 4Ayrı bir tavada kalamar ve karidesi tuz ve karabiber ile soteleyin. Pirinçlerin yumuşamasına yakın kalamar ve karidesi ekleyin. Bir süre daha karıştırın.
- 5Ocaktan alın. Üzerine tereyağı ve toz parmesanı ilave edin ve iyice karıştırarak malzemeleri birbirine yedirin.
- 6Sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.