- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Pizza Tarifleri
- Deniz Mahsullü Lavaş Pizza Tarifi
Tarif
Deniz Mahsullü Lavaş Pizza Tarifi
Deniz ürünleri sevenler için efsane ve pratik tarif! Deniz mahsullü lavaş pizza nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Pizza Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 18B
- 24
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 ml zeytinyağı
20 g domates salçası
2 adet domates
1 diş sarımsak
5 g toz şeker
tuz&karabiber
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
20 g dilim zeytin
40 g tane mısır
3 adet lavaş
Nasıl Yapılır?
- 1Bir sos tavasında zeytinyağı, salça, rendelenmiş domates, kıyılmış sarımsak, toz şeker, tuz ve karabiberi sos kıvamına gelene dek 15 dakika pişirin.
- 2Ayrı bir tavada; karides ve kalamarları 1 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- 3Lavaşların üzerine sırasıyla domates sos, rendelenmiş kaşar peyniri, dilim zeytin, tane mısır, doğranmış biberler ve sotelenmiş deniz mahsullerini yerleştirin.
- 4Önceden ısıtılmış 200°C fırında 8-10 dakika kontrollü pişirin ve sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.