Kısık Ateş
Tarif

Deniz Mahsullü Lavaş Pizza Tarifi

Deniz ürünleri sevenler için efsane ve pratik tarif! Deniz mahsullü lavaş pizza nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Pizza Tarifleri
Fırın
Deniz Mahsullü Lavaş Pizza Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 24
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 ml zeytinyağı
20 g domates salçası
2 adet domates
1 diş sarımsak
5 g toz şeker
tuz&karabiber
100 g Pınar Karides
Pınar
200 g Pınar Kalamar
Pınar
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
220 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
20 g dilim zeytin
40 g tane mısır
3 adet lavaş

Nasıl Yapılır?

  • Bir sos tavasında zeytinyağı, salça, rendelenmiş domates, kıyılmış sarımsak, toz şeker, tuz ve karabiberi sos kıvamına gelene dek 15 dakika pişirin.
  • Ayrı bir tavada; karides ve kalamarları 1 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Lavaşların üzerine sırasıyla domates sos, rendelenmiş kaşar peyniri, dilim zeytin, tane mısır, doğranmış biberler ve sotelenmiş deniz mahsullerini yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 8-10 dakika kontrollü pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kavurmalı Kolay Pizza Tarifi
23B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Patlıcanlı Milföy Pizza Tarifi
3B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Somon Fümeli Pizza Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.