- Tarifler
- Fast Food Tarifleri
- Dana Kaburgalı Taco Tarifi
Tarif
Dana Kaburgalı Taco Tarifi
Siz taco’nuzu nasıl seversiniz? Dana kaburgalı taco tarifi nasıl yapılır? Bol malzemeli lezzetli taco nasıl yapılır? İşte detaylar...
60 Dakika
2-4 Kişilik
Fast Food Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 25B
- 49
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kaburga için:
1 adet kemikli dana kaburga
tuz&karabiber
Mole Sos için:
4 adet kırmızı kapya biber
2 adet meksika biberi
4-5 adet domates
1 diş sarımsak
4 dal taze kekik
20 g meksika fasulyesi
zeytinyağı
3 adet doğranmış jalapone turşusu
5 g taco baharatı
2-3 dal taze kişniş
1/4 adet kırmızı soğan
2 adet lime suyu
Guacamole Sos için:
3 adet olgun avokado
1 adet lime suyu
1/2 adet kırmızı soğan
1 adet meksika biberi
tuz&karabiber
20 ml zeytinyağı
2-3 dal taze kişniş
Nasıl Yapılır?
- 1Dana kaburganın her tarafını tereyağı, tuz ve karabiber ile ovaladıktan sonra 3 kat alüminyum folyoya sarıp 150°C fırında 3,5 saat pişiriyoruz.
- 2Mole sos için; kırmızı kapya biber, meksika biberi, domates, sarımsak, taze kekik ve meksika fasulyesini tencereye koyup üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyin. Confit ederek (derin yağ içinde kısık ateşte uzun pişirme) 30 dakika pişiriyoruz.
- 3Pişen malzemeleri yağın içinden süzerek blender'a alıp çekiyoruz. Çektiğimiz sosu ikiye bölüyoruz.
- 4Sosun bir kısmına doğranmış jalapone turşusu, taco baharatı, taze kişniş, ince doğranmış kırmızı soğan ve lime suyunu ekliyoruz.
- 5Guacomole sos için olgunlaşmış avokadoları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük bir şekilde doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz. Kaba aldığımız avokadoların üstüne kararmamaları için 2 adet lime suyunu ekliyoruz.
- 6Orta boy ince doğranmış kırmızı soğan ve meksika biberini ortadan kesip çekirdeklerini ve orta kısmını aldıktan sonra küçük küçük doğruyoruz.
- 7Tuz, karabiber, zeytinyağı ve ince doğranmış taze kişniş ekleyip karıştırıyoruz.
- 8Ekşi ve acı miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- 9Pişen kaburgaları kemiklerinden ayırıp etleri parçalıyoruz, uygun bir fırın kabına taco cipslerini serip üzerlerine parçaladığımız etleri ve hazırladığımız mole sosun bir kısmını ekleyip fırına yerleştiriyoruz. Bu aşamada üzerine cheddar peyniri ilave edebilirsiniz.
- 10Fırından aldığımız tacoların üzerine tane mısır serpebilir, mole ve guacamole sos eşliğinde servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Yağlı ve kemikli dana kaburga olmasına dikkat edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Fast Food Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.