- Tarifler
- Fast Food Tarifleri
- Ayvalık Tostu Tarifi
Tarif
Ayvalık Tostu Tarifi
Akışkan Kaşarı ve Bol Sosisiyle Lezzet Bombası: Ayvalık tostu, bol malzemesi ve nefis tadıyla kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde keyifle tüketilebilecek bir lezzet. Türkiye’nin Ayvalık bölgesinden adını alan bu tost, zengin içeriğiyle doyurucu ve pratik bir alternatif sunar. Akışkan kaşarı, sosis, sucuk ve salamıyla tam bir lezzet şöleni olan Ayvalık tostu tarifine gelin birlikte göz atalım. Bol malzemeli meşhur Ayvalık tostu tarifi için hemen tıklayın!
25 Dakika
1 Kişilik
Fast Food Tarifleri
Izgara
Paylaş
- 5B
- 32
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 dilim Ayvalık tost ekmeği
4 dilim domates
tuz ve karabiber
2 adet kornişon salatalık turşusu
Nasıl Yapılır?
- 1Sosis ve salamları ince uzun, jülyen şeklinde doğrayın. Sucukları ise halka halka doğrayın. Ardından, tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyip, sosis, salam ve sucuk dilimlerini sırasıyla pişirin ve kenara alın.
- 2Ayvalık tost ekmeğinin her iki dilimini de tereyağı ile ince bir şekilde yağlayın. Tereyağı, ekmeklerin kızardığında daha çıtır ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.
- 3Yağlanmış ekmek dilimlerini tost makinesinde hafifçe kızartın.
- 4Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine dilimlenmiş kaşar peynirlerini yerleştirin.
- 5Ekmek dilimlerinden birinin üzerine dilimlenmiş domatesleri yerleştirin ve tuz ile karabiber ekleyerek lezzetlendirin.
- 6Ardından, pişirdiğiniz sosis, salam ve sucuk dilimlerini domateslerin üzerine yerleştirin. Diğer ekmek dilimiyle üzerini kapatın.
- 7Hazırladığınız tostu, tost makinesinde iyice kızartın ve peynir eriyene kadar bekleyin.
- 8Kaşar peyniri eridikten sonra, dilerseniz dilimlenmiş kornişon turşu, ketçap ve mayonez ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
4.5
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?