- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Cookie Arası Dondurma Tarifi
Tarif
Cookie Arası Dondurma Tarifi
Bu lezzete bayılacaksınız! Çikolatalı kurabiye ve onun en güzel eşlikçisi dondurma ile harikalar yarattık 😊 Çatlak kurabiyeli sandviç dondurma tarifi: Bitter çikolatalı cookie arası dondurma yapılışı ve tüm detayları için hiç vakit kaybetmeden tıklayın. Evde pratik ve lezzetli sandviç dondurma tarifi nasıl yapılır?
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
45 Dakika
6-8 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Fırın, Dondurma
Paylaş
- 11B
- 65
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Dondurma Kreması için:
20 g pudra şekeri
Kurabiye Hamuru için:
150 g un
30 g kakao
5 g kabartma tozu
200 g bitter çikolata, kıyılmış
2 adet büyük boy yumurta
100 g esmer şeker
150 g pudra şekeri
üzerine serpmek için deniz tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Dondurma Kreması için: Kremayı çırpın ve hafif kabarınca pudra şekerini ekleyin. Karışınca suyu süzülmüş labne peynirini de ilave edip güzelce çırpın. Bir kaba alarak üzerini kapatın ve dondurucuda en az 3 saat dondurma kıvamı alması için bekletin.
- 2Kurabiye hamuru yapımına geçmeden önce 2 adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve fırını 180°C’ye ayarlayın.
- 3Kurabiye Hamuru için olan tüm malzemeleri tartarak kenarda hazır tutun. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyin.
- 4Tereyağı ve kıyılmış bitter çikolatayı cam bir kaseye alıp benmari usulü eritin. Tamamen eriyene kadar arada karıştırabilirsiniz.
- 5Yumurtaları, esmer şekeri ve pudra şekerini mikserde orta hızda 5 dakika boyunca çırpın.
- 6Benmari usulü erittiğiniz çikolatalı karışımı yumurtalı harca ekleyerek 1 dakika kadar karıştırın.
- 7Üzerine elediğiniz kuru malzemeleri de ekleyip kısa süre (sadece karışana kadar) karıştırın. Kurabiye hamuru hazırdır.
- 8Hamur kıvam olarak hafif akışkan olduğu için ve pişerken daha da yayılacağı için, fırın tepsisine dondurma kaşığı ile kurabiyeleri aralıklı şekilde porsiyonlayın.
- 9Üzerlerine çok az miktarda deniz tuzu serptikten sonra önceden ısıtılmış 180°C fırında, 10 dakika pişirin.Kurabiyeler fırında hafif şişecek, o müthiş çatlak dokusu oluşacak ve fırından çıkardığınızda hafif çökerek o muhteşem formuna kavuşacak. Ardından soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
- 10Diğer fırın tepsisine de aynı şekilde kurabiye hamurunu porsiyonlayıp pişirin ve piştikten sonra soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
- 11Sunum önerisi: Soğuyan kurabiyelerden 1 tane alıp üzerine dondurucuda bekleyen dondurmadan 1 kaşık koyun ve tekrar üzerine kurabiye yerleştirerek hafifçe bastırın. Sandviç şeklini verdikten sonra, renkli şekerleme veya fındık fıstık ile kenarlarını süsleyebilirsiniz.
- 12İsterseniz hemen isterseniz buzlukta biraz beklettikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Kurabiyeleri mutlaka yağlı kağıt üzerinde pişirin.
*Kurabiyeleri yayılıp birbirlerine yapışmamaları için fırın tepsisine aralıklı olarak porsiyonlamayı unutmayın.
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar (6)
Elinize sağlık çok güzel olmuş fakat tarifiniz YouTube kısık ateş TV bulamadım
Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi