- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Yumurta Tarifleri
- Çılbır Tarifi
Tarif
Çılbır Tarifi
Çılbır, çiğ yumurtanın kaynayan suya kırılıp pişirilmesiyle hazırlanan bir tür yemektir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağlı-toz biberli sos dökülerek servis edilir. Çılbır tarifi nasıl yapılır?
15 Dakika
4-6 Kişilik
Yumurta Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 145B
- 114
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 diş sarımsak
1 litre su
5 g tuz
10 ml sirke
6 adet yumurta
10 g kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir kaseye yoğurdu alın, içine tuzla dövülmüş sarımsakları ekleyip karıştırın. Bir kenarda bekletin.
- 21 litre suyu, 5 g tuz ve 10 ml sirkeyle birlikte geniş bir tencerede kaynatın. Ocağı kısın.
- 3Yumurtaları bir tabağa kırın, ardından kaynayan suya tek tek olacak şekilde yumurtaları bırakın. (poşe tekniği)
- 4Yumurtaların akları matlaşınca kevgirle bir tabağa çıkarın. Dilerseniz haşlama suyundan bir miktar koyabilirsiniz.
- 5Sosu için: Küçük bir sahanda tereyağını kızdırın ve ocağı kapatır kapatmaz kırmızı toz biberi ekleyin.
- 6Haşlanmış yumurtaların üzerine sarımsaklı yoğurt ve toz biberli yağı gezdirerek hemen servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?