Kısık Ateş
Tarif

Çikolatalı Pasta Kreması Tarifi

Çikolatalı pasta kreması, pasta ve tatlılarınız için mükemmel bir dolgu ve kaplama seçeneği sunar. Bitter çikolatanın zengin lezzetiyle damakları şenlendiren bu nefis krema, pratik ve lezzetli tarifiyle özel günlerde ve davetlerde pasta ve keklerinizi daha da özel kılmanıza yardımcı olur. Şimdi gelin, çikolatalı pasta kreması tarifine birlikte göz atalım. 🤎
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Çikolatalı Pasta Kreması Tarifi
Paylaş
  • 6B
  • 46
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml Pınar Süt
Pınar
2 adet yumurta sarısı
60 g toz şeker
30 g un
30 g nişasta
15 g kakao
30 g bitter çikolata

Nasıl Yapılır?

  • İlk adım olarak, sütün yarısını bir sos tenceresine alıp, orta ateşte ısıtın. Süt kaynamamalı sadece ısınmalıdır.
  • Kalan sütü başka bir sos tenceresine dökün. Üzerine yumurta sarılarını ve toz şekeri ekleyin.
  • Eleyerek unu, nişastayı ve kakaoyu ekleyin. Karıştırarak pişirin. Hafifçe kıvam aldığında ısıtılan sütü yavaşça ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynadığında ocaktan alın, bitter çikolatayı ekleyin. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Hazır olan kremayı bir kaba alın ve üzerine streç film değecek şekilde kapatın, üzerine birkaç delik açarak kremayı oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığına gelen pasta kremasını bir sıkma torbasına alarak pasta, kek veya milföy gibi tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca, buzdolabında 3 güne kadar saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Çikolatalı Pasta Kreması ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Çikolatalı pasta kreması nasıl saklanır?

•Hazırladığınız kremayı buzdolabında hava geçirmez bir kapta 3 güne kadar saklayabilirsiniz. Kullanmak istediğinizde, oda sıcaklığına gelmesini bekleyin veya hafifçe çırparak tekrar kullanıma hazır hale getirin.

Hangi tür çikolata kullanmalıyım?

•Kaliteli ve yüksek kakao yağ oranına sahip bitter çikolatalar tercih edebilirsiniz. Piyasada bulunan iyi markalardan birini kullanmak, kremanızın lezzetini artıracaktır.

Kremanın kıvamı çok katı olursa ne yapmalıyım?

•Eğer krema çok katı olursa, az miktarda süt ekleyerek istediğiniz kıvama ulaşana kadar karıştırabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.4
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri

Vanilyalı Pastacı Kreması Tarifi
39B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Cheddar Sos Tarifi
25 Dakika
2 Kişilik
103B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Macha Sos Tarifi
5 Dakika
1 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Mina Köseoğlu
· 24.09.2024

Şefim aynı tarifle çikolata ve kakao eklemeden sade olarak yaparsak tutar değil mi

Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay

Merhaba, malzeme eksilteceğimiz için diğer malzemelerin oranları değişecektir. Beyaz çikolatalı da pastacı kremamız var paylaşımlarım arasında. Onu uygulayabilirsiniz :) Sevgiler

RüveydaAytekin
· 09.10.2024

Şefim yapıp kalanı buzluğa atsak olur mu ? kremanın kıvamında bir değişiklik yaratır mı bu?

Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay

Evet, kıvamı değişir. O sebeple dondurulmasını önermiyorum. :)