- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Çikolatalı Pasta Kreması Tarifi
Çikolatalı Pasta Kreması Tarifi
- 6B
- 46
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1İlk adım olarak, sütün yarısını bir sos tenceresine alıp, orta ateşte ısıtın. Süt kaynamamalı sadece ısınmalıdır.
- 2Kalan sütü başka bir sos tenceresine dökün. Üzerine yumurta sarılarını ve toz şekeri ekleyin.
- 3Eleyerek unu, nişastayı ve kakaoyu ekleyin. Karıştırarak pişirin. Hafifçe kıvam aldığında ısıtılan sütü yavaşça ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
- 4Kaynadığında ocaktan alın, bitter çikolatayı ekleyin. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın.
- 5Hazır olan kremayı bir kaba alın ve üzerine streç film değecek şekilde kapatın, üzerine birkaç delik açarak kremayı oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- 6Oda sıcaklığına gelen pasta kremasını bir sıkma torbasına alarak pasta, kek veya milföy gibi tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca, buzdolabında 3 güne kadar saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Çikolatalı Pasta Kreması ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Çikolatalı pasta kreması nasıl saklanır?
•Hazırladığınız kremayı buzdolabında hava geçirmez bir kapta 3 güne kadar saklayabilirsiniz. Kullanmak istediğinizde, oda sıcaklığına gelmesini bekleyin veya hafifçe çırparak tekrar kullanıma hazır hale getirin.
Hangi tür çikolata kullanmalıyım?
•Kaliteli ve yüksek kakao yağ oranına sahip bitter çikolatalar tercih edebilirsiniz. Piyasada bulunan iyi markalardan birini kullanmak, kremanızın lezzetini artıracaktır.
Kremanın kıvamı çok katı olursa ne yapmalıyım?
•Eğer krema çok katı olursa, az miktarda süt ekleyerek istediğiniz kıvama ulaşana kadar karıştırabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Sos ve Krema Tarifleri
Yorumlar (4)
Şefim aynı tarifle çikolata ve kakao eklemeden sade olarak yaparsak tutar değil mi