- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Beyaz Çikolatalı Pasta Kreması Tarifi
Beyaz Çikolatalı Pasta Kreması Tarifi
- 8B
- 46
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1İlk adım olarak, sütün yarısını bir sos tenceresine alıp, orta ateşte ısıtın. Süt kaynamamalı sadece ısınmalıdır.
- 2Kalan sütü başka bir sos tenceresine dökün. Üzerine toz şekeri ve yumurta sarılarını ekleyin.
- 3Eleyerek unu ve nişastayı karışıma ekleyin. Karıştırarak pişirin. Hafifçe kıvam aldığında ısıtılan sütü yavaşça ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
- 4Kaynadığında ocaktan alın, vanilini ve beyaz çikolatayı ekleyin. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın.
- 5Hazır olan kremayı bir kaba alın ve üzerine streç film değecek şekilde kapatın, üzerine birkaç delik açarak kremayı oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- 6Oda sıcaklığına gelen pasta kremasını bir sıkma torbasına alarak pasta, kek veya milföy gibi tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca, buzdolabında 3 güne kadar saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Beyaz Çikolatalı Pasta Kreması ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Beyaz çikolatalı pasta kreması nasıl saklanır?
•Hazırladığınız kremayı buzdolabında hava geçirmez bir kapta 3 güne kadar saklayabilirsiniz. Kullanmak istediğinizde, oda sıcaklığına gelmesini bekleyin veya hafifçe çırparak tekrar kullanıma hazır hale getirin.
Hangi tür beyaz çikolatayı kullanmalıyım?
•Kaliteli ve yüksek kakao yağ oranına sahip beyaz çikolatalar tercih edebilirsiniz. Piyasada bulunan iyi markalardan birini kullanmak, kremanızın lezzetini artıracaktır.
Kremanın kıvamı çok katı olursa ne yapmalıyım?
•Eğer krema çok katı olursa, az miktarda süt ekleyerek istediğiniz kıvama ulaşana kadar karıştırabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!