Kısık Ateş
Tarif

Beyaz Çikolatalı Pasta Kreması Tarifi

Beyaz çikolatalı pasta kreması, tatlı severlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem hafif yapısı hem de beyaz çikolatanın eşsiz aromasıyla her türlü tatlıya mükemmel bir uyum sağlar. Pastalarınızın ve tatlılarınızın tadını bir üst seviyeye taşır. Peki, bu harika kremayı evde nasıl yapabilirsiniz? İşte pratik ve lezzet dolu beyaz çikolatalı pasta kreması tarifi!
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere, Karıştırma
Beyaz Çikolatalı Pasta Kreması Tarifi
Paylaş
  • 8B
  • 46
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml Pınar Süt
Pınar
70 g toz şeker
2 adet yumurta sarısı
35 g un
35 g nişasta
5 g vanilin
25 g beyaz çikolata

Nasıl Yapılır?

  • İlk adım olarak, sütün yarısını bir sos tenceresine alıp, orta ateşte ısıtın. Süt kaynamamalı sadece ısınmalıdır.
  • Kalan sütü başka bir sos tenceresine dökün. Üzerine toz şekeri ve yumurta sarılarını ekleyin.
  • Eleyerek unu ve nişastayı karışıma ekleyin. Karıştırarak pişirin. Hafifçe kıvam aldığında ısıtılan sütü yavaşça ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynadığında ocaktan alın, vanilini ve beyaz çikolatayı ekleyin. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Hazır olan kremayı bir kaba alın ve üzerine streç film değecek şekilde kapatın, üzerine birkaç delik açarak kremayı oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığına gelen pasta kremasını bir sıkma torbasına alarak pasta, kek veya milföy gibi tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca, buzdolabında 3 güne kadar saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Beyaz Çikolatalı Pasta Kreması ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Beyaz çikolatalı pasta kreması nasıl saklanır?
•Hazırladığınız kremayı buzdolabında hava geçirmez bir kapta 3 güne kadar saklayabilirsiniz. Kullanmak istediğinizde, oda sıcaklığına gelmesini bekleyin veya hafifçe çırparak tekrar kullanıma hazır hale getirin.
Hangi tür beyaz çikolatayı kullanmalıyım?
•Kaliteli ve yüksek kakao yağ oranına sahip beyaz çikolatalar tercih edebilirsiniz. Piyasada bulunan iyi markalardan birini kullanmak, kremanızın lezzetini artıracaktır.
Kremanın kıvamı çok katı olursa ne yapmalıyım?
•Eğer krema çok katı olursa, az miktarda süt ekleyerek istediğiniz kıvama ulaşana kadar karıştırabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.8
12 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Hollandez Sos Tarifi
20 Dakika
2 Kişilik
78B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Lehime Sos Tarifi
5 Dakika
1 Kişilik
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Yanık Peynir Sosu Tarifi
15 Dakika
2 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar (3)

SudeKaygısız
· 09.07.2024

Beyaz çikolata koymasak olurmu

Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay

Olur ama beyaz çikolata çok yakışıyor :)

test user
· 02.08.2024

test@kisikates.com.tr