- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Çağla Aşı Çorbası Tarifi
Tarif
Çağla Aşı Çorbası Tarifi
Gaziantep mutfağında önemli bir yeri olan aynı zamanda ilk baharın habercisi olarak bilinen tarif ile karşınızdayım. Çağla Aşı Çorbası nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 45B
- 119
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g çağla
250 g kuşbaşı et
75 g nohut
5 g tuz
3 diş sarımsak
3 adet taze soğan
50 g zeytinyağı
250 g süzme yoğurt
1 adet yumurta
Üzeri için:
5 g karabiber
10 g haspir baharatı
Nasıl Yapılır?
- 1Çağlalar ikiye kesilip çekirdekleri çıkartılır. Bir tencerede üzerini geçecek kadar su eklenerek 5 dakika kaynatılır.
- 2Etler yıkanır üzerine su ilave ederek kaynatılır. Kaynayan etin üzerinde oluşan köpükler ara ara temizlenir.
- 3Etlerin üzerine nohut ve tuz ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- 4Çağla, kıyılmış sarımsak ve taze soğanlar kaynayan etin üzerine eklenir ve 15 dakika daha kaynatılır. Suyunu çektikçe kaynar su ilave edilir.
- 5Ayrı bir tencerede zeytinyağında süzme yoğurt ve yumurta hafif pişirilir.
- 6Bu pişirme esnasında yoğurdun üzerine azar azar yemeğin suyundan ilave edilir.
- 7Yoğurt kaynamaya başlayınca, pişen yemeğin üzerine ilave edilir ve 2 dakika daha karıştırarak kaynatılır.
- 8Üzerine tereyağında kızdırılmış karabiber ve haspir gezdirerek sıcak olarak servis edilir.
Püf Noktası
Haspir: Safran tabiriyle, yoğurtlu yemeklerin üzerine yağla birlikte sos olarak uygulanan kendine has tat ve kokusuyla yemeklere ayrı bir lezzet katan bir bitkidir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.