- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Buğdaylı Soğuk Çorba Tarifi
Tarif
Buğdaylı Soğuk Çorba Tarifi
Bu sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek bir tarif, Buğdaylı Soğuk Çorba nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 34B
- 321
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 g aşurelik buğday
1/4 demet taze nane
1/4 demet dereotu
20 ml zeytinyağı
yeteri kadarkaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Buğdayları yıkayıp tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın.
- 2Suyuyla birlikte soğuyana kadar kenarda bekletin.
- 3Geniş bir kapta yoğurdu labne ile çırpın.
- 4İçerisine soğuttuğunuz ve süzdüğünüz buğdayı, ince ince doğradığınız taze otları ilave edin.
- 5Zeytinyağı ve kaya tuzunu ekleyip karıştırın, daha sonra servis kasesine alın.
- 6Servis etmeden önce kiraz domates ve taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Dilerseniz içine buz küpleri atabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?