- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Cacık Tarifi
Tarif
Cacık Tarifi
Hemen hemen her yemeğin yanına yakışan lezzetli mi lezzetli cacık tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında bir cacık yapmanın püf noktaları nelerdir?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Çırpma
Paylaş
- 160B
- 110
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3-4 adet salatalık
2 diş sarımsak
4 g kaya tuzu
1/2 demet dereotu
150-200 ml soğuk su
10 ml zeytinyağı
taze nane
Nasıl Yapılır?
- 1Bol suda yıkayıp kuruladığınız salatalıkların uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.
- 2Ardından salatalıkları küçük küpler halinde doğrayın veya tercihe göre rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
- 3Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda ezin, dereotunu incecik kıyın.
- 4Yoğurdu derin bir kaba alın, içerisine doğranmış salatalıkları, ezilmiş sarımsakları ve kıyılmış dereotunu ekleyin.
- 5Karıştırarak azar azar soğuk su ilavesiyle cacığın kıvamını ayarlayın. Ardından servis kaselerine paylaştırın.
- 6Üzerini zeytinyağı, dereotu ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Cacığı sulandırmaması için salatalıkların kabuklarını bütünüyle soymayın.
*Salatalıkları doğramak yerine rendenin kalın tarafıyla rendeleyerek kullanabilirsiniz.
*Zeytinyağı ve nane eklemeden de cacığı servis edebilirsiniz.
*Kuru nane yerine taze nane kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
4.7
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?