- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Bamya Çorbası Tarifi
Tarif
Bamya Çorbası Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Bamya! Tam kıvamında, ağızlara layık nefis bir bamya çorbası yapmaya hazır mısınız? Taze bamyadan çorba nasıl yapılır? Terbiyeli pratik bamya çorbası yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 38B
- 46
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g küçük boy bamya
1 adet kuru soğan
1-1.5 litre su
15 g tuz
Meyanesi için:
20 g un
1 adet yumurta
Üzeri için:
15 g kırmızı toz biber
1/4 demet maydanoz yaprakları
Nasıl Yapılır?
- 1Bamyaların saplarını koni biçiminde ayıklayıp bol suda bekletin.
- 2Bir çorba tenceresinde tereyağını eritin. Küçük küpler halinde doğranmış soğanı tereyağında kavurmaya başlayın. Soğanlar hafif kavrulunca üzerine bamyaları ekleyin.
- 3Kavrulan bamyaların üzerine su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın.
- 4Meyanesi için ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı çırpın. Kaynayan çorbanın suyundan 1 kepçe kadar alarak yoğurtlu karışımı ılık hale getirin ve bu karışımı çorba ile birleştirin. Kıvam alana kadar karıştırarak çorbanızı pişirin.
- 5Üzeri için küçük bir tavada tereyağı ve kırmızı toz biberi yaklaşık 1 dakika kavurun. Üzerine ince doğranmış maydanoz yaprakları ekleyin.
- 6Hazır olan bamya çorbasını servis tabağına aldıktan sonra üzerine bu sosu gezdirip sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?