- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Apfelstrudel Tarifi
Tarif
Apfelstrudel Tarifi
Avusturya mutfağından Elmalı Apfelstrudel tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 43B
- 231
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 g tuz
1 adet yumurta
25 ml zeytinyağı
10 g pudra şekeri
120 ml su
300 g un
Elmalı Harç için:
4 adet yeşil elma
80 g toz şeker
200 g iri dövülmüş ceviz içi
70 g kuru üzüm
1/2 adet limon kabuğu rendesi
1/2 paket vanilya
5 g toz tarçın
Hamura Sürmek için:
Üzeri için:
pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için: tuz, yumurta, zeytinyağı ve pudra şekerini bir karıştırma kabına aldıktan sonra suyu yavaşça ilave edip karıştırın. Ardından elenmiş unu azar azar ekleyip hamuru tutun.
- 2Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde bir top haline getirip temiz bir kaba alın. Üzerini temiz bir bezle kapatıp 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- 3Bu süre içinde elmalı harcı hazırlayın. Yıkanmış elmaları soyup, çekirdeklerini çıkarın. İnce ince cips şeklinde dilimleyin. Bu şekilde kesilen elmalar hamuru delmeyecektir.
- 4Ardından bir tavada tereyağı ve toz şekeri karamel rengi alana kadar 2-3 dakika pişirin. İnce dilimlenmiş elmaları, cevizleri, ıslatıp suyunu süzdüğünüz üzümleri ve limon kabuğu rendesini ekledikten sonra 10 dakika kısık ateşte kavurun. Son olarak vanilya ve tarçını ekleyip soğuması için ocaktan alın.
- 5Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya böldükten sonra kolay açılması için buğday nişastası serpilmiş tezgaha alın. Bir oklava yardımıyla tek tek ve incecik açın. Büyük fırın tepsisine sığacak büyüklükte olmasına dikkat edin. (40x60cm veya 50x70 cm ölçülerinde)
- 6Bir sos tavasında veya cezvede 30 g tereyağını yakmadan eritin. Açtığınız ilk hamur katını tezgaha aldıktan sonra fırça ile tereyağı sürün. Tüm yufkaların aralarını erimiş tereyağı ile yağlayarak üst üste dizin.
- 7Hazırladığınız elmalı harcı, kenar kısımlarında 2’şer parmak pay bırakarak yufkaların orta kısmına eşit olarak yayın. Kenarda kalan yufka kısımlarını içe katladıktan sonra büyük bir dikdörtgen elde edecek şekilde uzunlamasına, rulo şeklinde sarın.
- 8Dikkatli bir şekilde fırın tepsisine yerleştirdiğiniz hamurları, önceden ısıtılmış 180°C fırında ortalama 35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
- 9Fırından çıkarmadan 10 dakika önce hamurları tekrar fırça ile yağlayın.
- 10Hamurlar iyice kızardıktan sonra fırının ayarını kapatıp, kapağını aralayın. 10-15 dakika daha kapağı açık olarak içinde bekletin.
- 11Üzerine bol pudra şekeri serpin. Dilimledikten sonra ılık veya soğuk olarak, vanilyalı dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.