Kısık Ateş
Tarif

Apfelstrudel Tarifi

Avusturya mutfağından Elmalı Apfelstrudel tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Apfelstrudel Tarifi
Paylaş
  • 43B
  • 231
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 g tuz
1 adet yumurta
25 ml zeytinyağı
10 g pudra şekeri
120 ml su
300 g un
Elmalı Harç için:
4 adet yeşil elma
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
80 g toz şeker
200 g iri dövülmüş ceviz içi
70 g kuru üzüm
1/2 adet limon kabuğu rendesi
1/2 paket vanilya
5 g toz tarçın
Hamura Sürmek için:
30 g eritilmiş Pınar Tereyağı
Pınar
Üzeri için:
pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için: tuz, yumurta, zeytinyağı ve pudra şekerini bir karıştırma kabına aldıktan sonra suyu yavaşça ilave edip karıştırın. Ardından elenmiş unu azar azar ekleyip hamuru tutun.
  • Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde bir top haline getirip temiz bir kaba alın. Üzerini temiz bir bezle kapatıp 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Bu süre içinde elmalı harcı hazırlayın. Yıkanmış elmaları soyup, çekirdeklerini çıkarın. İnce ince cips şeklinde dilimleyin. Bu şekilde kesilen elmalar hamuru delmeyecektir.
  • Ardından bir tavada tereyağı ve toz şekeri karamel rengi alana kadar 2-3 dakika pişirin. İnce dilimlenmiş elmaları, cevizleri, ıslatıp suyunu süzdüğünüz üzümleri ve limon kabuğu rendesini ekledikten sonra 10 dakika kısık ateşte kavurun. Son olarak vanilya ve tarçını ekleyip soğuması için ocaktan alın.
  • Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya böldükten sonra kolay açılması için buğday nişastası serpilmiş tezgaha alın. Bir oklava yardımıyla tek tek ve incecik açın. Büyük fırın tepsisine sığacak büyüklükte olmasına dikkat edin. (40x60cm veya 50x70 cm ölçülerinde)
  • Bir sos tavasında veya cezvede 30 g tereyağını yakmadan eritin. Açtığınız ilk hamur katını tezgaha aldıktan sonra fırça ile tereyağı sürün. Tüm yufkaların aralarını erimiş tereyağı ile yağlayarak üst üste dizin.
  • Hazırladığınız elmalı harcı, kenar kısımlarında 2’şer parmak pay bırakarak yufkaların orta kısmına eşit olarak yayın. Kenarda kalan yufka kısımlarını içe katladıktan sonra büyük bir dikdörtgen elde edecek şekilde uzunlamasına, rulo şeklinde sarın.
  • Dikkatli bir şekilde fırın tepsisine yerleştirdiğiniz hamurları, önceden ısıtılmış 180°C fırında ortalama 35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarmadan 10 dakika önce hamurları tekrar fırça ile yağlayın.
  • Hamurlar iyice kızardıktan sonra fırının ayarını kapatıp, kapağını aralayın. 10-15 dakika daha kapağı açık olarak içinde bekletin.
  • Üzerine bol pudra şekeri serpin. Dilimledikten sonra ılık veya soğuk olarak, vanilyalı dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Kremalı Cup Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Pots de Creme Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Saray Helvası Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
34B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.