- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Antep Fıstığı Ezmeli Güllaç Tarifi
Tarif
Antep Fıstığı Ezmeli Güllaç Tarifi
Klasik güllaç tarifine muhteşem bir dokunuş yaparak ‘’Antep Fıstıklı Güllaç Tarifi’’ ile karşınızdayım! 😊 Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden, geleneksel Türk tatlımız Güllaç nasıl yapılır? Lezzetli güllaç tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Türk mutfağının en gözde sütlü tatlılarından güllacın püf noktaları nelerdir? Tam kıvamında ve tam ölçülü orijinal güllaç tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Paylaş
- 8B
- 43
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g toz şeker
200 g güllaç yaprağı/7 adet
200 g Antep Fıstığı ezmesi
50 g kırık Antep fıstığı
Üzeri için:
5 ml gül suyu
nar ve Antep fıstığı tozu
Nasıl Yapılır?
- 1Sütü ve toz şekeri tencereye alıp ısıtın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve ılınmasını bekleyin.
- 2Servis kabınıza bir kepçe süt dökün ve güllaç yapraklarının parlak kısmı üste gelecek şekilde sırayla yerleştirip üstlerine birer kepçe süt dökün. Yaprakların yarısı bittikten sonra aralıklı olarak birer kaşık Antep fıstığı ezmesi yerleştirin ve kırık Antep fıstığı serpin.
- 3Üzerine tekrar güllaç yaprağı yerleştirip bir kepçe süt dökün. Yapraklar bitene kadar aynı işlemi gerçekleştirin.
- 4Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirdikten sonra üzerine hafif ılıttığınız 100 ml süte 5 ml gül suyu ekleyerek güllacın üzerine dökün. Üzerini nar taneleri ve fıstık tozu ile süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.7
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.