- Tarifler
- İçecek Tarifleri
- Sıcak İçecek Tarifleri
- Aeropress Kahve Demleme Yöntemi
Tarif
Aeropress Kahve Demleme Yöntemi
Aeropress kahve demleme yöntemi nedir? Aeropress yöntemi, özellikle kahve tutkunları arasında popüler olan pratik ve etkili bir demleme yöntemidir. Bu yöntemde öğütülmüş kahve ve sıcak su kullanılarak, kısa sürede aromatik bir kahve elde edebilirsiniz. Hızlı, temiz ve özgün bir kahve lezzeti için gelin bu demleme yöntemini birlikte keşfedelim.
Paylaş
- 4B
- 22
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 g öğütülmüş kahve (metal filtre ayarında öğütülmüş)
200 ml sıcak su
Ekipman:
Aeropress
Nasıl Yapılır?
- 1Öğütülmüş kahveyi aeropress haznesine boşaltın.
- 230 ml sıcak suyu üzerine döküp 30 saniye ön demleme için bekleyin (blooming).
- 3Ardından sıcak su ilave ederek 200 ml’e tamamlayın.
- 4Filtre kapağını kapatın ve 2 dakika daha demlenmesini bekleyin.
- 5Aeropress'i ters çevirip, karaf veya servis fincanı üzerine yerleştirin ve 30 saniye kadar bastırın (pressleyin).
- 6Hazır olan kahveyi sıcak olarak servise hazır hale getirin. Tercihen sıcak süt ilave ederek de servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Cam karaf kullanıyorsanız çok fazla basınç uygulamamaya dikkat edin.
*Karaf yerine uygun ebatlarda servis fincanı veya termos içerisine de pressleyebilirsiniz.
*Eğer Aeropress’i kağıt filtreyle kullanıyorsanız, kağıt filtreye uygun öğütülmüş kahve tercih ediniz.
*Hassas terazi kullanmanızı öneririz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
4.8
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer İçecek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.