🌼Soğanlı Keşkek 🌼
Malzemeler:
-220 g aşurelik buğday
-1-1,5 lt su
-5 g tuz
-2 tane orta boy soğan
-30 g tereyağ
-20 g zeytinyağı
Üzeri Için:
-Tereyağ
-Kırmızı toz biber
Yapılışı:
🌼 Buğdayı ve suyun yarısından fazlasınıtencereye alın.10 dakika pişirin. Altını kapatın.
🌼Tencereyi uygun bir yere koyup üstünü kalın bir örtüyle örtüp4-5 saat bırakın.
🌼Sonra tencereyi tekrar ocağa alalım buğdayın koyuluğuna bağlı olarak dikkatli bir şekilde kalan suyu ekleyin.
🌼Ilk önce ocağın altı yüksek ısıda kaynayana kadar pişirelim kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve yarım bir saat arası altı kısık ateşte pişirin.
🌼Tahta kaşık ile keşkeği dovün bu işlemi ne kadar iyi yaparsanız keşkeğiniz o kadar iyi olur.
🌼Soğanları orta boy olacak şekilde kesin.
🌼Ayrı bir tencerede tereyağını, zeytinyağını ve soğanı alıp pişirin.
🌼Yaptığınız soğanlı karışımı keşkeğin içine koyup her şeyi birbirine yedirin.
🌼Servis tabağına alın.
🌼En son tereyağını ve kırmızı toz biberi kızdırıp üstüne dökün.