- Şef Usulü
- Makarna Akademisi
- Taze Makarna Nasıl Yapılır?
Taze Makarna Nasıl Yapılır?
Taze makarna nasıl yapılır? Taze makarna hamuru nasıl açılır? Taze makarna nasıl yoğurulur? Taze makarna yapmanın püf noktaları nelerdir? Taze makarna nasıl saklanır? 🍝
04.11.2022- 13B
- 59
- Kaydet
Taze makarna genellikle yumurta ve çok amaçlı un veya "00" yüksek glüten unu karışımı ile yapılır. Taze makarna yumurta içerdiği için, kurutulmuş makarnaya kıyasla daha yumuşak olur ve daha kısa sürede pişer.
Yumurtalı taze makarna genellikle yapılacak makarnaya bağlı olarak muhtelif enlerde kalınlıklarda üretilir. Örneğin: Fettucine, Pappardelle ve Lazanya.
Taze makarna farklı bölgelerde farklı çeşitlilik gösterebilir. Taze yumurtalı makarna ve Fransa sınırına yakın Piedmont bölgesinde bilinir. Bu alanda, hamurda sadece yumurta sarısı ve un kullanılır. Bu makarna genellikle tereyağı sosu ve bu bölgede yetiştirilmiş ince dilimlenmiş trüf mantarı ile servis edilir.
Elinizin altında biraz un ve birkaç yumurta olduğu sürece leziz bir makarna hamuru hazırlamak sanıldığı kadar zor değildir! 😊
Haydi gelin; Taze makarna nasıl yapılır? Taze makarna hamuru nasıl açılır? Taze makarna nasıl yoğurulur? Taze makarna yapmanın püf noktaları nelerdir? Taze makarna nasıl saklanır? Ve taze makarnadan lezzetli bir Fettuccine Alfredo tarifi nasıl yapılır? hep beraber izleyerek kolayca öğrenelim.
Yumurtalı taze makarna tarifinin tüm detaylarına aşağıdaki videomuzdan ulaşabilirsiniz! Şimdiden ellerinize sağlık 😊
Taze Makarna Malzeme Listesi
- 175 g beyaz un
- 75 g semolina
- 1-2 tutam tuz
- 10 adet yumurta sarısı
Taze Makarna Nasıl Yapılır?
- Beyaz unu eleyin. Semolina ve tuzla karıştırıp ortasını derinlik oluşacak şekilde açın.
- Yumurta sarılarını ortasına koyun ve bir çatal yardımıyla güzelce karıştırmaya başlayın. Kenarlarındaki unu yumurtaya yavaş yavaş yedirin.
- Yumurtaları hamura tamamen yedirdikten sonra avuç içinizle yavaş yavaş hamuru pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
- Streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölün.
- İlk hamur parçasını elinizle hafif bastırarak inceltin. Geri kalan hamur parçalarının üzerini kurumaması için bir bez yardımıyla kapatmayı unutmayın.
- Makarna makinesini, bir masaya, tezgaha veya sağlam bir kesme tahtasına sıkıştırın. Kadranı en geniş ayara getirin ve hamuru açmaya başlamadan önce mutlaka makinenizi semolina ile unlayın.
- İlk olarak makinenin en kalın gözünden hamurunuzu iki kez geçirin. Ardından hamurunuza semolina serpin, bu işlemi her aşamada tekrarlayın.
- Daha sonra makinenizin ayarını 2 birim daraltın ve hamurunuzu iki kez bu gözden geçirin.
- En dar ayara ulaştığınızda açtığınız hamuru son olarak 2 kez daha bu gözden geçirin.
- Hamur istenilen inceliğe ulaştıktan sonra diğer hamur parçalarını da aynı sıralamayla açmaya devam edin. Açılan her hamurun kenar kısımlarını bir bıçak yardımıyla düzeltin ve semolina serpin. (videodaki gibi)
- Bu aşamada, yapmak istediğiniz makarna tipine göre hamurlarınızı kesebilirsiniz.
Taze Makarna Nasıl Saklanır?
- Dilerseniz makarnanızı kaynar tuzlu suda yaklaşık 3 dakika haşlandıktan sonra hemen tüketebilirsiniz.
- Makarnanızı daha sonra kullanmak üzere, hava almayacak şekilde porsiyonlayıp dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız zaman donuk olarak kaynar tuzlu suda yaklaşık 3 dakika haşlayabilirsiniz.
- Gün içinde pişireceksiniz +4°C‘de muhafaza edebilirsiniz.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!