Kısık Ateş
Şef Usulü

Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?

İyi bir tavuk suyu çorbası iyi bir tavuk suyu yapmaktan geçer! Peki, orijinal tavuk suyu tarifi nasıl yapılır? Gerçek tavuk suyuna çorba yapmanın püf noktaları nelerdir?

Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 9B
  • 55
  • Kaydet

Mutfakların temel yapı taşı, olmazsa olmaz dediğimiz şeylerin başında gelen et sularından en çok kullanılanlardan biri de bildiğiniz üzere tavuk kemik sularıdır... Çünkü onlar yemeklerimizin tadını sadece zenginleştirmekle kalmayıp, vücudumuza güçlü protein almamızı da sağlayan sihirli yapı taşlarından biridir. Peki, tavuk kemik suyu nasıl yapılır?

Tel şehriye, bir diğer adı Filini, bir çeşit küçük makarnadır. Bu makarna aynı spaghettiye benzer olarak yuvarlak kesitlidir ama çapı tel gibidir. Mutfaklardaki yaygın kullanımı genellikle çorbalarda ve pilavlardadır. Peki, herkesin beğenisini toplayacak olan tel şehriye çorbası nasıl yapılır?

Yapımının kolaylığı, sayısız faydası ve kıvamlı lezzetiyle tel şehriye çorbası, yemek masalarının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. İçerisine ekleyeceğiniz malzemelerle zenginleştirebileceğiniz, özellikle kış aylarının vazgeçilmezi olacak tel şehriye çorbasını evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. İçerisine ekleyeceğiniz tavuk suyu ile lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Hem lezzetli, hem de faydalı bir öğün olarak tüketebileceğiniz tavuk suyu çorbasının yapımı oldukça pratiktir. Kolayca hazırlayabileceğiniz tel şehriyeli tavuk suyu çorbası, hem doyurucu hem de kolay olması ve hastalıklara karşı doğal bir ilaç görevi görmesinden dolayı sık sık tercih edilmektedir.

Özellikle kış aylarının sevilen çorbası tel şehriyeli zencefilli tavuk suyu çorbası tarifi nasıl yapılır gelin birlikte göz atalım.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

368B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

30B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

23B Görüntüleme