Kısık Ateş
Şef Usulü

Tavuk Kemik Suyu Nasıl Yapılır?

İyi bir kemik suyu nasıl yapılır? Kemik suyu hazırlarken nelere dikkat edilir? Gerçek bir tavuk kemik suyu nasıl yapılır? İşte detaylar...

Tavuk Kemik Suyu Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 29B
  • 135
  • Kaydet

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen ‘Dana Kemik Suyu Nasıl Yapılır’ konusunun ardından gerçek bir ‘Tavuk Kemik Suyu Nasıl Yapılır’ konusu üzerine harika bir video ile karşınızdayız…

Mutfakların temel yapı taşı, olmazsa olmaz dediğimiz şeylerin başında gelen et sularından en çok kullanılanlardan biri de bildiğiniz üzere tavuk sularıdır... Çünkü onlar yemeklerimizin tadını sadece zenginleştirmekle kalmayıp, vücudumuza güçlü protein almamızı da sağlayan sihirli yapı taşlarından biridir…

Hemen hemen her yerde hazır kemik suyu satışına rastlasanız da kendi kemik suyunu evlerinde, mutfaklarında pratik olarak yapmak isteyenler de olacaktır… Ki bu bizim sağlığımız açısından en çok tercih ettiğimiz şeylerden biridir!

Bu yüzden, tüm detaylarıyla tavuk kemik suyu nasıl yapılır, nerelerde kullanılır ve nasıl saklanır gibi sorularınızın cevaplarını tam olarak bu videoda bulacaksınız...

Şimdi sizleri eğitmen ve uzman şefimiz Fehmi Samancı’yla baş başa bırakıyoruz! Hiç vakit kaybetmeden kolları sıvayın ve dışarıda satılan hazır tavuk sularına meydan okumak için kendinizi mutfağa atın 😊

*Yüklediğimiz tüm videolardan anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Gelecek hafta görüşmek üzere, sağlıkla kalın!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (2)

Ender Aktaş
· 12.03.2022

Tarif yokmu

Kısık Ateş
· 12.03.2022

Merhaba, kullandığınız kemik oranına göre üzerini iki karış geçecek kadar soğuk su ekleyip geniş bir tencerede kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra göz kararı 2'şer 3'er adet havuç, kereviz sapı, defne yaprağı, 7-8 adet tane karabiber, maydanoz sapları vs. ekleyip kısık ateşte ağır ağır kaynatın. Üzerinde oluşan köpükleri temizlemeyi ihmal etmeyin. Toplamda yaklaşık 3-4 saat kaynatıp süzün ve videoda anlattığım gibi soğutun. Hepsi bu kadar 👍 Kolay gelsin.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

363B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

30B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

23B Görüntüleme