- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- Tatlılı Et Yahnisi Nasıl Yapılır?
Tatlılı Et Yahnisi Nasıl Yapılır?
Tereyağında kızartılmış kuşbaşı etlerin, soğan, pekmez ve aromatik baharatlarla lezzetlendirilmiş halini hiç bu şekilde denemiş miydiniz? Pekmezli et yahnisi tarifi nasıl yapılır?
05.02.2021- 11B
- 91
- Kaydet
Dünya mutfaklarının ortak lezzeti yahninin, dünyanın en eski yemeklerinden biri olduğunu söylesek hiç de yanılmış olmayız!
Yahniler, Osmanlı Saray mutfağında olduğu gibi günümüzde de önemli bir yere sahiptir… Genellikle çeşitli davetlerde, düğünlerde baş rol oynayan ve özenle hazırlanan yahniler oldukça iddialı lezzetlere sahiptirler.
Bugün orijinal reçetelerini sizlerle paylaşmaktan keyif aldığımız klasik Türk mutfağının eşsiz tariflerinden Tatlılı Et Yahnisi ile karşınızdayız…
Tereyağında kızartılmış kuşbaşı etlerin, soğan, pekmez ve aromatik baharatlarla lezzetlendirilmiş halini hiç bu şekilde denemiş miydiniz? bilmiyoruz ama bu tarifin lezzeti sizi de en az bizim kadar şaşırtacak 😉
Şimdi hiç vakit kaybetmeden, tüm sorularınızın cevabını tek bir yerde bulabileceğiniz lezzetli videomuza bir tıkla ulaşabilirsiniz!
Tatlılı (Pekmezli) et yahnisi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
Geleneksel Türk mutfağının orijinal reçetelerine sahip çıkan Pınar ve Filiz Makarna’ya katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!