- Şef Usulü
- Mutfak Hazırlıkları
- Slurry, Roux, Liaison Kıvam Vericileri Nasıl Kullanılır?
Slurry, Roux, Liaison Kıvam Vericileri Nasıl Kullanılır?
Mutfakta hazırlanan stock, sos, çorba ve sulu yemeklere kıvam kazandıran bağlayıcılar nelerdir?
22.05.2020- 45B
- 142
- Kaydet
Slurry, Roux, Liaison kıvam vericileri nedir, nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır?
Mutfakta hazırlanan stock, sos, çorba ve sulu kıvamdaki yemeklere kıvam kazandıran ya da bunların akışkanlıklarını ayarlayan yardımcı ürüne liaisons yani bağlayıcı denir.
Liaison bağlayıcıları genel olarak ifade edilen bir terim olmakla beraber aynı zamanda yumurta sarısı ve kremanın karıştırılması ile de hazırlanan bir bağlayıcıdır.
Roux;
Çorba ve soslara kıvam vermekle kalmayıp ekstra lezzet katan bir bağlayıcıdır. Roux eşit miktarda un ve yağın pişirilmesi ile hazırlanır. Peki, kaç çeşit roux vardır?
Slurry;
Mısır, patates veya buğday nişastası yüksek derecede kıvam verme ve bağlama özelliklerine sahiptirler. Bu tip nişastaların soğuk su ile karıştırılarak hazırlanmasına slurry denir. Slurryler, önceden hazırlanarak bağlanmak istenen yiyeceğe ilave edilerek çok hızlı sonuç almanıza yardımcı olur…
Yemeklerinize lezzet katmanıza destek olan, yapımı oldukça basit ve sade olan bağlayıcılar hakkında daha fazla bilgiye uzman şefimizin videosundan ulaşabilirsiniz!
Şimdi sizleri ayrıntıları izleyebilmeniz için eğitmen şefimiz Fehmi Samancı’yla baş başa bırakıyoruz!
*Yüklediğimiz tüm videolardan anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.
Gelecek hafta yepyeni ve keyif alacağınız harika bir konu ile karşınızda olacağız, şimdilik hoşça kalın…
Yorumlar (7)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!