- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- Sahanda Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır?
Sahanda Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır?
Geçmişten günümüze gelen Sahanda Kuzu Külbastı tarifinin pişirme teknikleri ve püf noktaları nelerdir?
22.01.2021- 37B
- 100
- Kaydet
Pınar ve Filiz iş birliği ile Türk mutfağının geleneksel reçetelerini aktarmaya kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Eski çağlardan beri Türkler, et yemeklerini seven ve bol tüketen bir topluluktur. Osmanlı İmparatorluğu döneminde et yemekleri keşfedilen yeni yerler ve kültürlerin etkisi ile özellikle saray mutfağında çeşitlenmiştir.
Geçmişten günümüze gelen bu çeşitlilik et yemeklerine birçok pişirme yöntemi ve tarifler ile yansımıştır. Külbastı da onlardan biridir.
Osmanlı Mutfağı’nda ilk kez 18. yüzyılda karşımıza çıkan “Külbastı”, aslında bir kebap çeşididir. Etler, genellikle ızgarada kızartıldıktan sonra et suyu, soğan ve baharatlarla sahana ya da tepsiye konulur ve iyice yumuşayıncaya dek pişirilir. Bu da bir yemekten beklenen en lezzetli sonucu almamızı sağlar.
Şimdi, geçmiş dönemlerden kalma bu yemeğin orijinal reçetesini ve yapım tekniklerini sizlere en doğru şekilde aktarmaya çalışacağız.
Kuzu Külbastı tarifi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
Daha önceki bölümleri kaçıranlar; Şef Usulü üzerinden geçmişe ait tüm içeriklerimize bir tıkla ulaşabilir, gastronomi alanında uzman şefimizden destek alabilirsiniz.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!