- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- Sacda Et Kavurma Nasıl Yapılır?
Sacda Et Kavurma Nasıl Yapılır?
Geleneksel et kavurma teknikleri nelerdir? Sac kavurma tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
16.07.2021- 21B
- 85
- Kaydet
Osmanlı kültürünün mirasçısı olan Türk mutfağı serimize, Pınar ve Filiz Makarna’nın katkılarıyla hız kesmeden devam ediyoruz…
Et yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmaz yemeklerinden olup ülkemizin her coğrafyasında çokça tüketilmektedir. Türk Mutfağı akademi serimizle, yörelere göre farklılık gösteren reçeteler sayesinde damakları şenlendiren lezzetleri bir araya getirmeye devam ediyoruz.
Geleneklerimize bağlı kalarak, bugün Türk mutfağında en çok tercih edilen nefis et yemeklerinden biri olan et sote yapımı ile karşınızdayız.
Sacda et sote nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmeden önce seçilen etin kalitesinin lezzetine olan etkisini unutmamalısınız. Kavurma usulü yapılan ete eklenen malzemelerin mevsiminde olmasına özen göstermek ise yemeğin lezzetine lezzet katan en önemli unsurlardan biridir. Son olarak kullandığınız sac veya tavanın sıcaklık dengesine dikkat etmek pişirdiğiniz etin yumuşak olmasına yardımcı olan bir diğer unsurdur.
Hazır Kurban Bayramı yaklaşırken et sote nasıl pişirilir, pişirme tekniklerinde nelere dikkat edilirin cevabını bilmek oldukça önemli…
Tüm sorularınızın cevabına tek bir yerden ulaşacağınız videomuza bir tıkla ulaşabilirsiniz!
Kavurma usulü pişirme tekniği ile hazırlanan bu güzel et yemeğinin tadına doyamayacaksınız şimdiden söylemesi... 😊
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!