- Şef Usulü
- Patlıcan Nasıl Oyulur ve Hazırlanır?
Patlıcan Nasıl Oyulur ve Hazırlanır?
Patlıcan yemeklerinizin yapım aşamasında sizlere yardımcı olacak püf noktaları.
09.04.2019- 24B
- 64
- Kaydet
Patlıcan, bilimsel adıyla Solanum melongena, Solanaceae familyasına ait olup, ılık iklimlerde tek yıllık, tropik iklimlerde ise küçük bir ağaç şeklinde büyüyen çok yıllık bir kültür bitkisidir. Patlıcanın ilk yetiştiriciliği M.Ö 5. yüzyılda Hindistan'da gerçekleştirilmiştir. İçerisinde: C vitamini, K vitamini, B6 vitamini, tiamin, niasin, magnezyum, fosfor, bakır, diyet lifi, folik asit, potasyum ve manganez içerir. Ayrıca patlıcan neredeyse hiç kolesterol veya doymuş yağ içermez.
Şimdi sizlere patlıcanın pratik olarak nasıl oyulduğundan ve hazırlanışından bahsedeceğiz, bunun için videomuza bir tıkla ulaşabilirsiniz.
Ayrıca hayatınızı kolaylaştıracak birçok püf noktalı tariflerimize ‘Kısık Ateş TV’ YouTube kanalımıza üye olarak ulaşabilirsiniz.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!