Kısık Ateş
Şef Usulü

Patlıcan Nasıl Oyulur ve Hazırlanır?

Patlıcan yemeklerinizin yapım aşamasında sizlere yardımcı olacak püf noktaları.

Patlıcan Nasıl Oyulur ve Hazırlanır?
Paylaş
  • 24B
  • 64
  • Kaydet

Patlıcan, bilimsel adıyla Solanum melongena, Solanaceae familyasına ait olup, ılık iklimlerde tek yıllık, tropik iklimlerde ise küçük bir ağaç şeklinde büyüyen çok yıllık bir kültür bitkisidir. Patlıcanın ilk yetiştiriciliği M.Ö 5. yüzyılda Hindistan'da gerçekleştirilmiştir. İçerisinde: C vitamini, K vitamini, B6 vitamini, tiamin, niasin, magnezyum, fosfor, bakır, diyet lifi, folik asit, potasyum ve manganez içerir. Ayrıca patlıcan neredeyse hiç kolesterol veya doymuş yağ içermez.

Şimdi sizlere patlıcanın pratik olarak nasıl oyulduğundan ve hazırlanışından bahsedeceğiz, bunun için videomuza bir tıkla ulaşabilirsiniz.

Ayrıca hayatınızı kolaylaştıracak birçok püf noktalı tariflerimize ‘Kısık Ateş TV’ YouTube kanalımıza üye olarak ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

369B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

30B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

23B Görüntüleme