- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- Patates Silkmesi Nasıl Yapılır?
Patates Silkmesi Nasıl Yapılır?
Kuzu etli patates silkmesinin pişirme tekniği ve püf noktaları nelerdir?
02.04.2021- 17B
- 96
- Kaydet
Pınar ve Filiz iş birliği ile Türk Mutfağı Akademi serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Türk mutfağında sayıları giderek azalan sebze yemekleri arasında yer alan silkme tariflerine, sadece eski Türk mutfağı kitaplarında rastlayabilirsiniz. Bu sebeple bizler, Türk mutfağının geleneksel yönünü bir kez daha gün yüzüne çıkarmak adına içlerinden en çok tercih edilen patates silkmesi ile karşınızdayız.
Silkmelerin orijinal tariflerinde mutlaka kuşbaşı et yer alırken, günümüzde bunlar artık etsiz olarak da pişirilmektedir. Her iki haliyle de doyurucu olan bu yemek sofralarda en güzel yeri her zaman hak eder...
Bu lezzetli yemeğin ilk aşamasını, sebzelerin sade yağda kızartılması oluşturmaktadır. Daha sonra et ve salçanın aynı yağda kavrulmasıdır. Yemek ateşten alındığında ise içinde fazla su kalmamış olması gerekmektedir. Yani tencerede kalan sebze ve etin bıraktığı kendi özsuyu olmalıdır.
Orijinal patates silkmesi tarifi nasıl yapılır? Kuzu etli patates silkmesinin pişirme tekniği ve püf noktaları nelerdir?
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!