Kısık Ateş
Şef Usulü

Nar Nasıl Ayıklanır?

Nar ayıklarken nelere dikkat edilmeli?

Nar Nasıl Ayıklanır?
Paylaş
  • 23B
  • 73
  • Kaydet

Nar, kınagiller familyasından içinde küçük çekirdekleri ve meyve gövdesini oluşturan yüzlerce tanecikten oluşmuş, hafif ekşi ve bazen tatlı tadı olan, ılıman iklimlerde yetişen, bir meyve türüdür.

Nar Ayıklarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Narı keserek soymak istiyorsanız, önce üstünü yarım parmak kesmeli ve çekirdekli taneleri birbirinden ayıran beyaz kısımlarını ortaya çıkarmalısınız. Sonra narı bu beyaz şeritlerin üzerinden boylamasına kesip dilimlere ayırmak, hem tanelere zarar vermeden ulaşmanızı sağlar, hem de nar soyma işlemini kolaylaştırır.

Daha çok meyve olarak tükettiğimiz narın, gövde-kök ve dal kabukları da tıbbi olarak kullanılır. Kök ve gövde kabuğunda, nişasta ve alkaloidlerden pelletierin taşır. Nar taneleri, aşure, güllaç gibi birçok tatlıyı süslemede kullanılır.

Nar ekşisi ise, özellikle salata sosu olarak ve et terbiyesinde kullanılır. Nar suyu, özellikle kış aylarında tüketimi artan sağlıklı bir içecektir.

Bunun gibi birçok püf noktasına ulaşabilmek ve bilgi sahibi olabilmek için Kısık Ateş youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

369B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

30B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

23B Görüntüleme