- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- Marullu Kuzu Kapama Nasıl Yapılır?
Marullu Kuzu Kapama Nasıl Yapılır?
Sadece kendi yağı ile yapılan, dilediğiniz yeşilliklerle lezzetlendirilen Kuzu Kapama tarifi nasıl yapılır?
30.11.2020- 11B
- 54
- Kaydet
Pınar ve Filiz iş birliği ile Türk mutfağının geleneksel reçetelerini aktarmaya kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Bildiğiniz üzere Türk mutfağı, geleneksel yemekleri ile yüzyıllardır dünyanın önde gelen damak lezzetleri arasında yerini korurken, çeşitli zenginliği ile de birçok özel yemek reçetelerini bünyesinde barındırmaya devam ediyor. Bunlardan biri de sadece kendi yağı ile yapılan, dilediğiniz yeşilliklerle lezzetine lezzet katılan Marullu Kuzu Kapama tarifidir.
Bu tarifin kuzu eti ile yapılıyor olması belki de ağır bir yemek olduğunu düşündürtebilir fakat hiç de zannedildiği gibi değildir. Aksine çeşitli taze otların verdiği aroma ile son derece hafif tadı ile doğal antibiyotik niteliğinde olduğunu söylemek isteriz.
Adındaki kapama kelimesini, pişerken ve servis edilirken etlerin üzerinin marul yapraklarıyla kapatılmasına borçludur. Sadece taze yeşillikler, tuz ve belki biraz karabiber ile lezzetlendirilen bu efsane lezzetin yapım aşamalarına ve püf noktalarına gelin hep beraber göz atalım…
Türk Mutfağında orijinal Marullu Kuzu Kapama tarifi nasıl yapılır?
Şef Usulü kategorisi üzerinden geçmişe ait tüm içeriklerimize ulaşabileceğinizi ve gastronomi alanında her konuda uzman şefimizden destek alabileceğinizi unutmayın! Afiyet olsun.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!