- Şef Usulü
- Karpuz Nasıl Kesilir?
Karpuz Nasıl Kesilir?
Karpuz kesmenin inceliklerini ve pratik yolunu herkes biliyor mu?
24.07.2018- 20B
- 53
- Kaydet
Karpuz nasıl kesilir, sorusunun cevabını sizler için veriyoruz!
Karpuzu yan yatırarak üst ve alt kısımları düz olacak şekilde kesin. Karpuzu düz kesilen yüzeyi tezgah üzerine gelecek şekilde yerleştirin ve 45 derecelik açıyla kabuğunu kesmeye başlayın. Kabukları kesme işlemini bıçağınızı yavaşça ileri geri hareket ettirerek daha kolay bir hale getirebilirsiniz.
Kabukların tamamı ayrıldıktan sonra karpuzu ortadan ikiye kesin. İkiye kesilen karpuzu tezgaha yatırarak ortasından bir kere daha kesin ve dikkatlice dilimleyin. Karpuz dilimlerini, bıçağınızı kullanarak servis tabağına aktarın ve sevdiklerinize sunun.
Videomuzdan ayrıntılı olarak bilgi alabilirsiniz.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!