Kısık Ateş
Şef Usulü

Karpuz Nasıl Kesilir?

Karpuz kesmenin inceliklerini ve pratik yolunu herkes biliyor mu?

Karpuz Nasıl Kesilir?
Paylaş
  • 20B
  • 53
  • Kaydet

Karpuz nasıl kesilir, sorusunun cevabını sizler için veriyoruz!

Karpuzu yan yatırarak üst ve alt kısımları düz olacak şekilde kesin. Karpuzu düz kesilen yüzeyi tezgah üzerine gelecek şekilde yerleştirin ve 45 derecelik açıyla kabuğunu kesmeye başlayın. Kabukları kesme işlemini bıçağınızı yavaşça ileri geri hareket ettirerek daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

Kabukların tamamı ayrıldıktan sonra karpuzu ortadan ikiye kesin. İkiye kesilen karpuzu tezgaha yatırarak ortasından bir kere daha kesin ve dikkatlice dilimleyin. Karpuz dilimlerini, bıçağınızı kullanarak servis tabağına aktarın ve sevdiklerinize sunun.

Videomuzdan ayrıntılı olarak bilgi alabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

369B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

30B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

23B Görüntüleme