Kısık Ateş
Şef Usulü

İzmir Köfte Nasıl Yapılır?

Köfte severlerin asla hayır diyemeyeceği bir tarif ile karşınızdayız. Meşhur İzmir Köfte tarifi nasıl yapılır? İzmir köfte yapmanın püf noktaları nelerdir?

İzmir Köfte Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 12B
  • 143
  • Kaydet

Osmanlı kültürünün mirasçısı olan Türk mutfağı serimize, Pınar ve Filiz Makarna’nın katkılarıyla hız kesmeden devam ediyoruz…

Bildiğiniz üzere Türk mutfağı, geleneksel yemekleri ile yüzyıllardır dünyanın önde gelen damak lezzetleri arasında yerini korurken, çeşitli zenginliği ile de birçok özel yemek reçetelerini bünyesinde barındırmaya devam ediyor.

Bugün bunlardan biri olan ve köfte severlerin asla hayır diyemeyeceği bir tarif ile karşınızdayız.

‘’İzmir Köfte’’, isminden de anlaşılacağı üzere İzmir ilinden çıkmış ve tüm ülkeye nam salmış bir lezzettir. Öyle ki Türkiye’nin neresinde olursanız olun, neredeyse her esnaf lokantasının ve mutfaklarımızın olmazsa olmaz yemeklerinden biridir…

Yapımı oldukça basit olmasına rağmen bazı kişiler İzmir köftenin zor yapılıyor olmasından korkabilir. Oysaki İzmir köfte tarifinin ne kadar pratik olduğunu bizlere sadece 10 dakika ayırarak deneyimleyebilirsiniz.

Doyurucu ve pratik yapımı ile eminiz ki en az bizim kadar beğeneceksiniz. Şimdiden afiyet olsun...

İzmir Köfte tarifi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Şef Usulü kategorimiz üzerinden geçmişe ait tüm içeriklerimize ulaşabileceğinizi ve gastronomi alanında her konuda uzman şefimizden destek alabileceğinizi unutmayın!

Gelecek bölüm görüşmek dileğiyle…

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (4)

Hayal Gençoğlu
· 22.12.2020

Harika 👌🌹

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 22.12.2020

👍👍😊😊

Metin Songür
· 21.08.2024

Elinize sağlık bu akşam menüm bu sağolun dilinize elinize sağlık

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 21.08.2024

Merhaba 😊 Güzel yorumunuz için teşekkürler, afiyet olsun.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

369B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

30B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

23B Görüntüleme