- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?
Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?
Özel gün ve davet sofralarının nadide yemeklerinden biri olan Hünkar Beğendi’nin orijinal tarifi nedir?
19.02.2021- 27B
- 195
- Kaydet
Hünkar beğendi, 19 yy. Osmanlı döneminden kalan en önemli lezzet miraslarımızdan biridir.
Özel gün ve davet sofralarının nadide yemeklerinden biri olan Hünkar Beğendi, yüzyıllardır ülkemizde sevilerek tüketilmiş olup her zaman sofralarımızda özel bir yere sahip olmuştur.
Bunun başlıca sebebi ülkece patlıcana olan düşkünlüğümüz ve ete olan hayranlığımızdır. Közlenmiş patlıcan ve meyane ile ortaya çıkan patlıcan beğendi üzerine ağır ateşte pişirilmiş kuşbaşı etlerin birbirleriyle olan kombinasyonu kusursuz kabul edilir.
Gelin bu lezzet şöleninin geleneksel Türk mutfağında nasıl yapıldığına, orijinal reçetesine ve püf noktalarına birlikte bakalım.
Kalem kağıt hazırsa sevgili eğitmen şefimizin size vereceği Hünkar Beğendi tarifini kaçırmayın!
Şef Usulü kategorimiz üzerinden geçmişe ait tüm içeriklerimize ulaşabileceğinizi ve gastronomi alanında her konuda uzman şefimizden destek alabileceğinizi unutmayın!
Pınar ve Filiz Makarnanın geleneksel Türk mutfağı tariflerine sağladığı katkılardan dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ederiz. Yepyeni bölümlerde görüşmek dileğiyle…
Yorumlar (8)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!