- Şef Usulü
- Temel Pişirme Teknikleri
- Fransız Usulü Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?
Fransız Usulü Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?
Kökeni Fransa’ya dayanan soğan çorbası yapım tekniği ve orijinal reçetesi… Soğan çorbası tarifi nasıl yapılır?
25.12.2020- 55B
- 201
- Kaydet
Klasik çorbaların içinde oldukça bilinen ve kökeni Fransa’ya dayanan Soğan Çorbasının tarihi antik çağlara dayanmaktadır. Antik çağlarda çanaklar içinde yapılan soğan çorbası, 18. yüzyılda modern şekilde Fransa’da çıkmıştır. Zamanla Fransız mutfağının en ünlü ve önemli çorbası olarak farklı kültürlerde yer edinmiştir.
Lezzetli bir soğan çorbası elde etmenin en önemli iki malzemesi ve kriteri vardır. Bunlar; hiç şeker kullanılmadan kısık ateşte sabırla karamelize edilmiş soğanlar ve iyi haşlanmış kemik suyudur.
Peki orijinal Fransız usulü soğan çorbasında bu ürünler nasıl kullanılır? Bu çorbanın en önemli ürünü olan soğan nasıl karamelize edilir? Soğan çorbası kaç dakika pişirilir? Nasıl servis edilir ve püf noktaları nelerdir?
Az malzeme ile yapılan son derece sağlıklı soğan çorbasının tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz…
Gastronomi dünyasının sınırsız yolculuğunda yerinizi almak için tüm sosyal mecralarımıza ücretsiz olarak katılmayı unutmayın! Gelecek hafta görüşmek üzere.
Yorumlar (5)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!