- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- Fırında Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır?
Fırında Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır?
Orijinal kağıt kebabı tarifi nasıl yapılır? Kağıt kebabı pişirme yöntemleri ve püf noktaları nelerdir?
30.07.2021- 17B
- 87
- Kaydet
Türk mutfağında kebapların yeri ve önemi…
Selçuklu mutfağından Osmanlı saray mutfağına kadar uzanan bu geniş dönemde kebap ve çeşitleri her zaman sarayların mutfağında en çok tüketilen yemeklerin başında gelmektedir. Bugün birçok Osmanlı padişahının en sevdiği yemekler arasında yer alan Kağıt Kebabı tarifi ile karşınızdayız.
Genellikle kuzu eti ve sebzelerden oluşan kağıt kebabının yapımı zahmetli gibi görünse de tekniğini kavrayınca aslında ne kadar basit bir yemek olduğunu anlayabilirsiniz. Özellikle pişirme yöntemini kavradığınız takdirde bu kebabı kuzu eti dışında dana eti, tavuk eti yahut balık olarak çeşitlendirebilirsiniz. Öte yandan kullanılan ete göre içerisinde kullanılacak sebzelere ve baharatlara kendi damak zevkinize göre karar verebilirsiniz.
Gelelim fırında kağıt kebabı yapmanın püf noktalarına…
Kağıt kebabı yapımında, hangi pişirme teknikleri uygulanır? En iyi kağıt kebabı yapmanın aşamaları ve püf noktaları nelerdir? hepsi ve daha fazlası için lezzetli videomuza hemen tıklayın! 😊
Pınar ve Filiz Makarnanın geleneksel Türk mutfağı tariflerine sağladığı katkılardan dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ederiz. Yepyeni bölümlerde görüşmek dileğiyle…
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!