- Şef Usulü
- Makarna Akademisi
- Fırın Makarna Nasıl Yapılır?
Fırın Makarna Nasıl Yapılır?
Su böreği tadında karşı konulmaz bir lezzet! Orijinal beşamel soslu fırında makarna yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...
20.02.2023- 9B
- 55
- Kaydet
Fırın makarna kolayca yapabileceğiniz, börek lezzetinde, nefis bir tariftir. Üstelik bu özel lezzeti evinizde pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Gelin kısaca beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır bir göz atalım.
Fırında makarna, arasına koyulan enfes beşamel sosu ve peynirli iç harcı ile oldukça doyurucu bir yemektir. Bu makarnayı yaparken özellikle makarna seçiminizi; spagettinin kalını ve içi derin boşluklu olanından yana kullanmalısınız. Bu aşamada Filiz Fırın Makarna kullanmanız en iyi sonuca ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Peki bu makarnaya esas lezzeti veren beşamel sos nasıl yapılır?
Orijinal adı Bechamel Sauce olan ve kökleri esasında Fransa’ya uzanan beşamel sos, uzun yıllardır mutfağımızda sıklıkla kullandığımız lezzetli bir yemek sosudur. Tereyağı, un ve süt eklenerek elde edilen bu sos, hazırlayacağınız tavuk, makarna ve sebze gibi tariflerde vazgeçilmez olacaktır.
Fırında makarna yapımında; haşlanmış makarna beşamel sosla buluştuktan sonra arasına taze yeşillikler koyularak, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle üzeri nar gibi kızarana kadar fırınlanır. Kısa sürede herkes tarafından beğeni toplayacak olan bu tarifin detayları için aşağıdaki videomuza göz atmayı unutmayın.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!