- Şef Usulü
- Temel Pişirme Teknikleri
- Fas Usulü Tavuk Yahni Nasıl Yapılır?
Fas Usulü Tavuk Yahni Nasıl Yapılır?
Kuzey Afrika coğrafyasının en ünlü lezzetlerinden biri olan Tagine/Tavuk Yahnisi nasıl yapılır?
11.12.2020- 18B
- 173
- Kaydet
Temel Pişirme Teknikleri/Yahni kategorimizin üçüncü ve son bölümünden herkese merhaba.
Bugün Fas’tan Tunus’a uzanan belki de daha önce hiç duymadığınız son derece lezzetli bir tarif ile karşınızdayız.Yapacağımız tarife uygun olan pişirme tekniği ile, sizlere Fas Usulü Tavuk Yahni (Tagine)’nin orijinal reçetesini göstermek istiyoruz.
Peki nedir Tagine (Tajin) kısaca bahsetmek isteriz.
Kuzey Afrika coğrafyasının en ünlü lezzetlerinden biri olan tagine (tajin), bilinenin aksine bir yemeğin ismi değil, Türk mutfağındaki güveci andıran ve birçok farklı boyu mevcut pişirme kaplarına verilen genel bir isimdir.
Bu coğrafyanın insanları, sulu veya kuru neredeyse tüm yemeklerini tajin adı verilen bu kapaklı tencerede hazırlarlar. Biraz araştırma fırsatınız olursa yemeklerin servisinde genellikle bakır kapların kullanıldığını görebilirsiniz. Tajin kabınızın olmaması tabii ki de bu tarifi yapamayacağınız anlamına gelmez! Tajin kabı yerine evlerimizde sıklıkla kullandığımız bir bakır tencere veya güveç kapları da güzel bir tavuk yahni yapmanıza engel olmayacaktır. 😉
Ana malzemesi tavuk olan ve farklı baharatlarla hazırlanan Tajin’i yahnisi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
Gastronomi dünyasının sınırsız yolculuğunda yerinizi almak için tüm sosyal mecralarımıza ücretsiz olarak katılmayı unutmayın!
Gelecek hafta aynı gün ve saatte görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın… 👨🍳👩🍳
Yorumlar (8)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!