Kısık Ateş
Şef Usulü

Dolgulu Makarna (Ravioli) Nasıl Yapılır?

İtalyan mutfağında yer alan dolgulu makarna lezzetlerinden Ravioli’yi, enfes görünümü ve eşsiz tadı ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Ravioli yapmanın tüm detayları ve püf noktaları nelerdir?

Dolgulu Makarna (Ravioli) Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 12B
  • 50
  • Kaydet

Ravioli İtalyanca "ravvolgere" yani sarmak fiilinden gelen Ravioli, İtalyan mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer almaktadır. İki ince hamur tabakası arasına dolgu konularak hazırlanan bu özel hamur işi türü raviolinin çıkışı, 14. yüzyıla dayanmaktadır. Genellikle taze makarna hamuru kare, yuvarlak, dikdörtgen şeklinde olup, iç dolgusu; sebze, peynir, et veya balık gibi ürünlerle hazırlanan ravioli bir çeşit İtalyan mantısıdır.

Sayısız kültürde var olan ravioli, domates sosu ya da kremalı soslarla servis edilmektedir. Lezzetli iç dolgunun, makarna hamuruna sarılmasıyla hazırlanan bu makarnayı evde hazırlamak da oldukça basittir.

İtalyan mutfağı lezzetlerinden Ravioli’yi, enfes görünümü ve eşsiz tadı ile evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz tarifimize videomuzdan ulaşabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

369B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

30B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

23B Görüntüleme