- Şef Usulü
- Deniz Börülcesi Nasıl Ayıklanır?
Deniz Börülcesi Nasıl Ayıklanır?
Herkes tarafından zahmetli bir iş olduğu söylenen deniz börülcesini ayıklamak kabusunuz olmasın! Aslında çok pratik bir yöntemle kısa sürede istediğiniz lezzete ulaşabilirsiniz. Deniz börülcesi ayıklamanın püf noktaları nelerdir?
30.01.2019- 22B
- 63
- Kaydet
Kuzey Amerika, Güney Asya, Avrupa ve Güney Afrika’da yaygın olarak yetişen deniz börülcesinin potansiyelinden tam olarak yararlanıldığını söylemek doğru olmaz. Zira deniz börülcesi tek başına milyonları besleyebilecek kadar bol ve besleyici bir bitkidir. Ayrıca deniz börülcesi görünümü itibari ile deniz kuşkonmazı olarak da bilinir.
Çiçekli bitkiler arasında yer alan bu bitki tuza en dayanıklı olanıdır. Tuz oranı deniz börülcesinin dayanabileceği miktardan fazla olursa, bitki kırmızı bir renge dönüşür ve sonunda da ölür.
Peki, emek isteyen ama sonucuna değen Deniz Börülcesi nasıl ayıklanır?
Zahmetli olmasıyla bilinen deniz börülcesini ayıklarken nelere dikkat edilmelidir?
Deniz börülcesi en çok nasıl tüketilebilir ve sunum önerisi nelerdir?
Haşlanarak salatası yapılabilir.
Çiğ olarak tüketilecekse, mutlaka sirke kullanılması gerekir.
Limon, zeytinyağı ve sarımsak karıştırılarak hazırlanan soslarla birlikte tüketilebilirken bunun gibi birçok damak zevkinize uygun çeşitlendirmeler yapabilirsiniz.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!