- Şef Usulü
- İleri Kesim Teknikleri
- Dana Bonfile Nasıl Temizlenir ve Porsiyonlanır?
Dana Bonfile Nasıl Temizlenir ve Porsiyonlanır?
Bonfile temizleme ve porsiyonlama yöntemleri nelerdir? Bonfile temizlemenin tüm incelikleriyle karşınızdayız.
13.03.2020- 21B
- 107
- Kaydet
Herkese merhaba, bu haftaki eğitim videomuz et sevdalılarını yakından ilgilendireceği gibi birçok kişinin de bilinçlenmesine yardımcı olacak! 😊
Bu eğitim videomuzda; bonfile nedir, hayvanın neresinde bulunur, nasıl temizlenir, nasıl porsiyonlanır vs. gibi birçok konuya parmak basacağız…
Çoğu insan tarafından yanlış bilinen dana bonfile, hayvanın sırt bölgesinden elde edilir. Hayvanın en az hareket eden bölümü olduğu için de en az yağlı, en yumuşak ve en güzel parçasıdır. Bu sebeple temizlenmemiş bir bütün bonfilenin doğru temizlenmesi ve porsiyonlanması da oldukça önemlidir.
Bu sebeple karşınızda işin uzmanı Fehmi Samancı var!
Detaylı ve uygulamalı eğitim videolarımız ile her Perşembe karşınızda olmaya devam edeceğiz…
Uzman şeflerin tercihi gastronomi ekipmanlarına göz atmak için Kısık Ateş Dükkan web sitesini ziyaret edebilir, şeflerin favori ürünlerini bir tıkla keşfedebilirsiniz!
Gelecek hafta Midye Nasıl Temizlenir? konusuyla karşınızda olacağız. Görüşmek üzere…
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!