- Şef Usulü
- Temel Pişirme Teknikleri
- Dana Blanket Fransız Yahnisi Nasıl Yapılır?
Dana Blanket Fransız Yahnisi Nasıl Yapılır?
Fransız mutfağının en meşhur 10 yemeği arasında yerini koruyan Dana Blanket nedir, nasıl yapılır?
04.12.2020- 25B
- 186
- Kaydet
Bugün son derece lezzetli ve doyurucu özelliğe sahip bir yemek olan Fransız Usulü Dana Blanquette (Blanket) tarifi ile karşınızdayız.
Nedir Dana Blanket/Fransız Yahnisi? Dana, kümes hayvanları, balık, tavşan, kuzu hatta sebzelerle hazırlanan beyaz et suyu ve aromatik garnitürlerle pişirilen bir çeşit ana yemektir. Mutlaka kremalı bir sos ile servis edilen bu yemek, Fransız mutfağının en meşhur 10 yemeği arasında yerini korumaktadır. Yani bir Fransız klasiği diye tabir etsek çok da yanılmış olmayız.
18. yüzyıldan beri bir Fransız klasiği olarak kabul edilen Dana Blanket/Blanquette, adının yemeğin beyaz rengine yakın oluşuna borçludur.
Ana malzemeleri; dana eti, beyaz dana kemiği suyu, beyaz mantar, arpacık soğan ve beyaz kıvam verici (velute) sostur. Farklı renk ve aroma katmak içinse soğan, havuç, kereviz, maydanoz, defne yaprağı ve az miktarda tane karabiber kullanılmaktadır.
Lezzetli Dana Blanket/Blanquette nasıl yapılır?
Fransız Yahnisi tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Buyrun hep beraber izleyelim.
Yorumlar (6)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!