- Şef Usulü
- Kemik ve Sebze Suları
- Cort Bulyon Nasıl Yapılır?
Cort Bulyon Nasıl Yapılır?
Cort bulyon nedir, nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır?
01.05.2020- 16B
- 105
- Kaydet
Cort bulyon nedir, nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır?
Tam olarak Türkçe karşılığı olmayan Cort Bulyon’u bir nevi sebze suyu olarak düşünebilirsiniz.
Bu aromatik suyu diğerlerinden ayıran en büyük özellik ekşimtırak bir tada sahip olmasıdır. Bunun sebebi baskın tatlardan fermente üzüm suyu ve limon suyu kullanılmasıdır.
Lezzetli cort bulyon suyunun içerisinde genellikle; su, fermente üzüm suyu, tane karabiber, defne yaprağı, kereviz sapı, limon suyu, taze kekik, sarımsak ve soğan gibi renk vermeyen sebzeler yer alır. Ama tabii sizler bu malzemelerle kısıtlı kalmayıp ilave aromatik sebzeler kullanarak da çeşitlendirebilirsiniz.
Yapımı oldukça basit ve sade olan cort bulyonu, deniz mahsullü yemeklerinizde ve sebze pişirmede rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Yemeklerinize lezzet katmanıza yardımcı olacak cort bulyon, diğer et ve kemik sularına oranla yaklaşık yarım saat içinde hazırlanabiliyor! Deneyin ve yorumlarınızı bizimle paylaşın! 😊
Şimdi sizleri ayrıntıları dinlemeniz ve izlemeniz için uzman şefimiz Fehmi Samancı’yla baş başa bırakıyoruz!
*Yüklediğimiz tüm videolardan anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.
Gelecek hafta daha farklı ve keyif alacağınız bir konu ile tekrar karşınızda olacağız, şimdilik hoşça kalın…
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!