- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- Çömlek (Güveç) Kebabı Nasıl Yapılır?
Çömlek (Güveç) Kebabı Nasıl Yapılır?
Geleneksel güveç kebabı yapmanın en doğru anlatımı ve püf noktaları için hemen tıklayın!
05.03.2021- 12B
- 92
- Kaydet
Osmanlı kültürünün mirasçısı olan Türk mutfağı serimize, Pınar ve Filiz Makarna’nın katkılarıyla hız kesmeden devam ediyoruz…
Türk mutfağı; beslenme biçimleri, içinde bulunan kültürel-coğrafi-ekolojik-ekonomik yapıya ve tarihsel sürece göre şekillenen, yöreden yöreye gelişim sağlayarak farklı reçetelerle büyük bir zenginliğe kavuşmuş mutfak kültürüdür.
Orta Asya ve Anadolu topraklarının sunmuş olduğu ürünlerle başta Selçuklu ve Osmanlı gibi imparatorlukların saraylarında gelişen yeni tatlar, bu tarihsel süreçte mutfak kültürümüzün yeni yapısını kazanmasında büyük rol oynamıştır.
Bugün, buna bir örnek olarak Türk mutfağında klasikleşmiş Güveçte Etli Türlü tarifi ile karşınızdayız.
Kapadokya bölgesinin kendine özgü tatlarından olan geleneksel güveç kebabı, o bölgede çömlek adı verilen toprak kapların içinde, et ve sebzelerin tamamen çiğ olarak pişirilmesiyle yapılmaktadır.
He ne kadar zahmetli bir yemek olarak algılansa da çoğu yemeğe göre oldukça pratik olduğunu birazdan göreceksiniz. Sadece birkaç püf noktasına dikkat ederek nefis bir sonuç elde edebilirsiniz.
Siz de toprak kaplarda ağır ateşte pişirilmiş bu lezzeti sofralarınıza taşıyabilir, etli ya da etsiz istediğiniz tüm mevsimsel sebzelerle güvecinizi yapabilirsiniz.
Güveçte etli türlü tarifi nasıl yapılır? Güveçte sebzeli türlü ve türlünün püf noktaları ve daha fazlası için hemen tıklayın...
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!