- Şef Usulü
- Temel Pişirme Teknikleri
- Breze Kuzu İncik Nasıl Yapılır?
Breze Kuzu İncik Nasıl Yapılır?
Breze tekniğinin amacı ve uygulama alanları nelerdir?
13.11.2020- 18B
- 114
- Kaydet
Bugünkü videomuzda belki daha önce hiç duymadığınız, belki de çoğunlukla yaptığınız fakat teknik olarak adını bilmediğiniz bir konuya değineceğiz. Breze tekniği.
Özellikle restoran mutfaklarında özenli ve emek dolu bir pişirme yöntemi olarak daima ön planda yer alan breze tekniğinin en önemli kısmı pişireceğiniz ürünün ocakta başlayıp fırında sonlanıyor olması ve soslu olmasıdır.
Breze tekniği genellikle taze etler, sakatatlar, salamura etler, kümes hayvanları, sebzeler üzerinde kullanılmaktadır. Amacı ise; yemeği damak tadına uygun daha sindirilebilir hale getirmek, besin zehirlenmesine yol açabilecek bakterilerden arıtarak yemeği güvenilir kılmak ve yemeğin lezzetini geliştirmektir.
Peki bu teknikle kuzu incik nasıl yapılır? Nelere dikkat edilir? Kuzu incik tarifinin püf noktaları nelerdir?
Hepsi ve daha fazlasını değerli eğitmen şefimiz Fehmi Samancı’dan öğrenebilirsiniz.
Hiç vakit kaybetmeden videomuza bir tıkla ulaşın ve deneyimlerinize deneyim, bilgilerinize bilgi katın!
*Yüklediğimiz tüm içeriklerden anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimlerinizi açmayı unutmayın.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!