Beşamel Sos Nasıl Yapılır?
Beşamel sos veya orijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız asıllı beyaz bir yemek sosudur. Orijinal beşamel sos tarifi nasıl yapılır?
05.06.2020- 27B
- 287
- Kaydet
Merhaba sevgili Kısık Ateş takipçileri!
Her zaman eğitici ve öğretici olmayı hedefleyen Kısık Ateş, şimdi de gastronomi dünyasının temellerini oluşturan 5 ana sosu tüm ayrıntılarıyla ele alıyor…
Geçen hafta işlediğimiz Hollandez sos yapımından sonra, bu haftada Beşamel sos tarifi ile ana sosları tamamlamaya devam ediyoruz.
Beşamel sos veya orijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız asıllı beyaz bir yemek sosudur. Özellikle lazanya gibi hamur işlerinde kullanılmaktadır. Beşamel sos özellikle başka sosların ekleneceği zaman ilk basamak olarak kullanılmakta olup mutfakta aklınıza gelebilecek pek çok farklı tarifte de yer almaktadır.
Beşamel sos tarifi hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevabını sizler için hazırladığımız bu videoda bulabilirsiniz!
Kesinlikle kaçırılmaması gereken bu değerli videoyu izlemeyi unutmayın!
*Yüklediğimiz tüm içeriklerden anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.
Gelecek hafta Velute Sos tarifi ile karşınızda olacağız, hoşça kalın! 😊👩🍳👨🍳
Yorumlar (2)
Hayırlı RamazanlarSizin tariflerinizi 1 haftadır takip ediyorumAllah sizden razı olsun saygıdeğer hocamBen 12 Nisanda Kalfalık sınavına gireceğimFakat pek eğitimli öğrenci değilim maalesefEvde kendim araştırıp öğrenmeye çalışıyorum.Aşçılık yapmayı çok istiyorumRüyalarımda bile çalışıyorumKeşke sizin gibi pröfesyönel bir Şeften eğitim alma şansım olsaydı.Göresel sınava 10 günüm kaldı ve ben hala kendime güvenemiyorum maalesef😔
Merhaba, öncelikle kendinize güvenmekten vazgeçmeyin 😊 Eminiz ki istediğiniz başarıyı elde edeceksiniz. Bu işe sıfırdan başlamak isteyenler için Kısık Ateş TV YouTube kanalımızda yer alan akademi videolarımız sizlere çok yardımcı olacaktır. Hem videolarımızdan faydalanın hem de bol bol araştırarak pratik yapmayı ihmal etmeyin. Bunların dışından sizlere her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarız, şimdiden başarılar 🤩🙏🙏
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!