Kısık Ateş
Şef Usulü

Benmari Usulü Çikolata Nasıl Eritilir?

Bu tekniği öğrenen mutfakta çok rahat edecek! Benmari usulü nedir? Bazı besinleri benmari usulü nasıl eritebiliriz?

Benmari Usulü Çikolata Nasıl Eritilir?
Paylaş
  • 77B
  • 118
  • Kaydet

Benmari: Bazı besinleri ısıtmak ya da eritmek için kullanılan, ısıtılacak ya da eritilecek ürünün içinde bulunduğu kabı doğrudan ateş üstüne koymak yerine kaynar suya oturtarak ürünü ısıtma ya da eritme yöntemidir.

Fazla ısı ile direkt temas etmesi besin değerlerinin kaybolmasına, yanmasına ve lezzetinin bozulmasına sebep olur. Orjinal adıyla ''bain marie'' en çok çikolata eritme işleminin yanı sıra kristalleşen bal ve şekerin tekrar uygun kıvama getirilmesinde kullanılır.

Özellikle pastacılıkta kullanılan bu tekniği öğrenen mutfakta çok rahat edecek! Şimdi sizlere uygulamalı olarak göstermek isteriz. Bunun için yapmanız gereken Kısık Ateş TV kanalımıza abone olmak! 

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

369B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

30B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

23B Görüntüleme