- Şef Usulü
- Benmari Usulü Çikolata Nasıl Eritilir?
Benmari Usulü Çikolata Nasıl Eritilir?
Bu tekniği öğrenen mutfakta çok rahat edecek! Benmari usulü nedir? Bazı besinleri benmari usulü nasıl eritebiliriz?
22.07.2019- 77B
- 118
- Kaydet
Benmari: Bazı besinleri ısıtmak ya da eritmek için kullanılan, ısıtılacak ya da eritilecek ürünün içinde bulunduğu kabı doğrudan ateş üstüne koymak yerine kaynar suya oturtarak ürünü ısıtma ya da eritme yöntemidir.
Fazla ısı ile direkt temas etmesi besin değerlerinin kaybolmasına, yanmasına ve lezzetinin bozulmasına sebep olur. Orjinal adıyla ''bain marie'' en çok çikolata eritme işleminin yanı sıra kristalleşen bal ve şekerin tekrar uygun kıvama getirilmesinde kullanılır.
Özellikle pastacılıkta kullanılan bu tekniği öğrenen mutfakta çok rahat edecek! Şimdi sizlere uygulamalı olarak göstermek isteriz. Bunun için yapmanız gereken Kısık Ateş TV kanalımıza abone olmak!
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!