- Şef Usulü
- Ananas Nasıl Kesilir?
Ananas Nasıl Kesilir?
Ananas kesmek zor bilinir ama biz kolay yöntemini biliyoruz!
30.01.2019- 52B
- 56
- Kaydet
Tropik iklimlerde yetişen bu faydalı meyvenin nasıl tüketilmesi gerektiğini biliyor musunuz?
Ananas meyve olarak tüketilebildiği gibi meyve salatası, pasta, yoğurt, smoothie, reçel ve dondurma yapımı için de iyi bir tercihtir. Ananası çiğ tüketebileceğiniz gibi et yemeklerinde de garnitür olarak kullanabilirsiniz.
Küçük ananas dilimlerini kızartarak farklı bir lezzet de yakalayabilirsiniz. Taze olarak tüketilebilen bu meyve dünyada tüm mutfaklarda farklı sunumlarda kullanılmaktadır.
Ananas nasıl muhafaza edilir?
Soyulmamış bütün ananas oda ısısında beş güne kadar muhafaza edilebilmektedir. Olgunlaşmamış ananası kabuk rengi kahverengi olana kadar oda ısısında bekletmelisiniz. Aksi takdirde ananas olgunlaşmayacaktır. Soyulmuş ve dilimlenmiş ananası, buzdolabında bir saklama kabında dört güne kadar saklayabilirsiniz.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!