Kısık Ateş
Şef Usulü

Ananas Nasıl Kesilir?

Ananas kesmek zor bilinir ama biz kolay yöntemini biliyoruz!

Ananas Nasıl Kesilir?
Paylaş
  • 52B
  • 56
  • Kaydet

Tropik iklimlerde yetişen bu faydalı meyvenin nasıl tüketilmesi gerektiğini biliyor musunuz?

Ananas meyve olarak tüketilebildiği gibi meyve salatası, pasta, yoğurt, smoothie, reçel ve dondurma yapımı için de iyi bir tercihtir. Ananası çiğ tüketebileceğiniz gibi et yemeklerinde de garnitür olarak kullanabilirsiniz.

Küçük ananas dilimlerini kızartarak farklı bir lezzet de yakalayabilirsiniz. Taze olarak tüketilebilen bu meyve dünyada tüm mutfaklarda farklı sunumlarda kullanılmaktadır.

Ananas nasıl muhafaza edilir?

Soyulmamış bütün ananas oda ısısında beş güne kadar muhafaza edilebilmektedir. Olgunlaşmamış ananası kabuk rengi kahverengi olana kadar oda ısısında bekletmelisiniz. Aksi takdirde ananas olgunlaşmayacaktır. Soyulmuş ve dilimlenmiş ananası, buzdolabında bir saklama kabında dört güne kadar saklayabilirsiniz. 

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

369B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

30B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

23B Görüntüleme