İzmir’in en meşhur gevrek, boyoz ve kumru lezzetlerinin tarihi adresi.
İzmir’in en eski, Alsancak’ın ilk gevrek fırını olarak faaliyet gösteren Zeynel Ergin Gevrek Fırını’ndayız.
Tarihi 1880’li yıllara dayanan, bunca yıl gelenekselliğinden ödün vermeyen tarihi gevrek fırını yaklaşık 80 sene bir Rum aile tarafından işletildikten sonra 1962 yılında Zeynel Ergin tarafından devir alınmıştır. O yıldan itibaren mekanın öncüsü geçtiğimiz yıllarda rahmetli olan Zeynel Ergin olmuştur. Zeynel Ergin’in oğulları (Öner ve Ömer Ergin) babadan oğula bırakılan bu değerli mesleği aynı şekilde sürdürmektedir.
Alsancak Saint Joseph Lisesi’nin arkasındaki tek katlı Rum evinin kara fırını, yıllardır her sabah 5’te hummalı bir çalışmayla işe koyulur. Kara fırın yakılır, en geleneksel haliyle hamur hazırlanır ve pişirme başlatılır. Ardından son derece lezzetli kumrusu ve çıtır gevreğiyle tüm İzmirlilerin kalbini kazanmaya başlar… İşte o andan itibaren bu lezzetle buluşmak isteyenlerin kuyruğu ise hiç eksik olmaz! 😊
Açıkçası tek katlı tarihi bir Rum evinde Türkiye'nin en lezzetli gevreğini ve kumrusunu tadacağınızı bilerek ve beklentinizi yükselterek ziyaret edebilirsiniz 😊
Karşı köşesinde ise bu ürünlerin yanında, boyoz ve börek çeşitleri satın alabilir, oturup sıcak bir çay eşliğinde çok keyifli bir kahvaltı yapabilirsiniz.
Binanın görüntüsüne ayrı bir sıcaklık ve renk katan asma yapraklarının gölgesinde, tarihi dokusunun verdiği pozitif enerjiyi hissederek keyifli bir kahvaltı yapmak isteyenlerin en kısa süre içerisinde bu lezzet noktasını ziyaret etmelerini şiddetle öneriyoruz… Şimdiden afiyet olsun.
Adres: Alsancak, 1466. Sk. no: 2, 35220 Konak/İzmir
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.